Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ - Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε από την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας.

Η ενημέρωση περιλάμβανε τα παρακάτω θέματα.

- Τον σχεδιασμό του Φο.Δ.Σ.Α για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στα πλαίσια του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α), ο οποίος περιλαμβάνει τόσο την διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων όσο και τις λοιπές κατηγορίες (αγροτικά, κτηνοτροφικά, λυματολάσπη & βιομηχανικά μη επικίνδυνα).

- Τις πρωτοβουλίες του Φο.Δ.Σ.Α για ενίσχυση της διαλογής στην πηγή με την προμήθεια επιπλέον μπλέ κάδων ανακύκλωσης και προώθησης του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης.

- Την ολοκλήρωση της προμήθειας του εξοπλισμού, μέσω ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των Δήμων με απορριμματοφόρα τύπου πρέσας και με αυτοκίνητα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα κ.λ.π)

- Την υποβολή πρότασης για επέκταση του ΧΥΤΑ (κατασκευή 2ου κυττάρου).

- Την έγκριση της πρότασης της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε για χρηματοδότηση από το Υ.Π.Ε.Κ.Α με το ποσό των 2.965.283,93 για την αποκατάσταση 7 ανενεργών ΧΑΔΑ (4 στον Δήμο Τανάγρας & 3 στον Δήμο Θηβαίων).

- Την κατασκευή μονάδας διαχείρισης αδρανών υλικών (υλικά κατεδαφίσεων & μπαζών) στον χώρο του ΧΥΤΑ και την συνεργασία με το εγκεκριμένο σύστημα.

Τέλος η ενημέρωση περιλάμβανε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών με την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με την οποία όλοι οι Φο.Δ.Σ.Α της Περιφέρειάς μας συγχωνεύονται σε ένα Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α.

Σκοπός των ενημερώσεων που πραγματοποιεί ο Φο.Δ.Σ.Α είναι η ενεργός συμμετοχή τόσο των Δημοτικών Συμβουλίων όσο και των πολιτών στην επίτευξη των στόχων που θέτει ο ΠΕΣΔΑ αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσα από την ορθολογική διαχείρισή τους.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget