Δήμαρχος Λαμιέων - Με αφορμή την φημολογούμενη κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς με αφορμή την φημολογούμενη κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Λαμία, απέστειλε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστο Παπουτσή, στον Γεν.Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοδ.Μπούφη, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικούς Σώματος, στους Βουλευτές του Ν.Φθιώτιδας, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Κλ.Περγαντά, στον Αντιπερειάρχη κ.Θωμά Στάϊκο, στον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας κ. Ευγ.Τετριμίδα και τους Δημάρχους της περιοχής την παρακάτω επιστολή:

«  Με αφορμή, την φημολογούμενη κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Λαμία στο πλαίσιο πρότασης για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος από αρμόδια Επιτροπή του Σώματος, θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω:

Τα 10 χρόνια παρουσίας της 7ης ΕΜΑΚ στη Λαμία, κέντρο της χώρας μας και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Υπηρεσία έχει γίνει ευρύτερα γνωστή τόσο για την πολύπλευρη δράση της όσο και για την προσφορά της. Η 7η ΕΜΑΚ, καλύπτει το μεγαλύτερο χιλιομετρικά τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα πλέγμα δευτερευόντων οδών της Στερεάς Ελλάδας & της Εύβοιας, παράλληλα με ένα μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου με σήραγγες, γέφυρες  και απόκρημνες περιοχές διέλευσης του Σιδηροδρόμου. Στην περιοχή ευθύνης της, έχει ένα μεγάλο κομμάτι του ορεινού όγκου της Κεντρικής Ελλάδας, εκεί ανήκει ο Εθνικός Δρυμός Οίτης, η οροσειρά της Γκιώνας, ο Παρνασσός, ο Καλλίδρομος, τα Βαρδούσια το Βελούχι τα ¶γραφα, ο ορεινός όγκος της Εύβοιας κ.α. και τα χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βελουχίου, καθώς και οι μονάδες εξόρυξης βωξίτη, ενώ καλύπτει και ένα μεγάλο μήκος υγρού στοιχείου (Σπερχειός, Γοργοπόταμος, Κηφισός, Μόρνος, Ασωπός, Αγραφιώτης, Καρπενησιώτης, δέλτα Σπερχειού κ.α.), σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει στρατηγικά σημεία, όπως η μεγαλύτερη Αποθήκη Υλικού Πολέμου του Στρατού στο Αυλάκι Στυλίδας και κομβικά σημεία ενέργειας, όπως ο αγωγός καυσίμων του Στρατού και ο αγωγός φυσικού αερίου ενώ καλύπτει, χημικά την ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας και την μεγαλύτερη ΒΙ.ΠΕ. της χώρας μας στα Οινόφυτα. Όπως αντιλαμβάνεστε, η 7η ΕΜΑΚ, έχει διαδραματίσει και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών και του περιβάλλοντος της περιοχής, και κάθε σκέψη ή πρόταση για κατάργηση ή απομάκρυνση της Υπηρεσίας από την Λαμία, μας βρίσκει αντίθετους, αφού με το έργο και την δράση της, έχει κατοχυρώσει τον κοινωνικό της ρόλο στην περιοχή μας, που την θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget