ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διαπραγματευτική Ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του ΟΤΕ κατέληξαν σήμερα (23-9-2011) στα πλαίσια σύναψης Σ.Σ.Ε., σε συμφωνία που οι δύο πλευρές θα την καταθέσουν στα όργανα Διοίκησης για να τύχουν έγκρισης. Η συμφωνία αυτή, μοναδικό αποκλειστικό και σαφή περιεχόμενο έχει, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Τα βασικά σημεία είναι:


    Μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,5% δηλαδή από 40 ώρες στις 35, με μείωση αντίστοιχα των μισθών στο 11% μεσοσταθμικά την 3ετία, χωρίς πάγωμα ή κατάργηση των ωριμάνσεων (μισθολογικά κλιμάκια, χρονοεπίδομα) και επαναφορά του ισχύοντος σήμερα μισθολογίου και των ωρών εργασίας την 1/1/2015.

    Δέσμευση της Εταιρείας για μη προσφυγή σε εκ περιτροπής εργασία και για μη καταγγελία συμβάσεων εργασίας του προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους για όσο διάστημα θα ισχύει η ως άνω μείωση.

    ΄Οσο διάστημα διαρκεί η ως άνω συμφωνία καμία μείωση μισθών από εξωγενή αίτια δεν θα υπάρξει.

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει για την έγκριση ή μη της συμφωνίας. Εκτός των ανωτέρω βασικών σημείων, επιλύονται και πλήθος άλλων θεμάτων που απασχόλησαν και συμφωνήθηκαν, τα οποία θα εξειδικευθούν σε νομικά κείμενα και θα υπογραφούν με Ε.Σ.Σ.Ε.

Για την ΟΜΕ - ΟΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ                     ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget