«Παγκόσμια εβδομάδα ζώων» έως τις 24/4

Δεκάδες εκατομμύρια ζώα θυσιάζονται παγκοσμίως στο βωμό των ερευνών για θεραπείες ανθρώπινων ασθενειών, αλλά και για παραγωγή οικιακών προϊόντων ή καλλυντικών!
Γνωστά ως «πειραματόζωα», τα ζώα βασανίζονται και πεθαίνουν μέσα σε εργαστήρια, ακόμα και για...
αμφιλεγόμενης αξίας έρευνες που δεν λογαριάζουν το κόστος σε απώλεια ζωών.
Ευτυχώς η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των τελευταίων χωρών στην κατάταξη με τα κράτη που διενεργούν πειράματα με ζώα. Την θλιβερή πρωτιά έχει η Γαλλία, ακολουθούμενη από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Εσθονία, την Ιρλανδία και την Αυστρία.

Ήδη διάγουμε την εβδομάδα (από 17 έως 24 Απριλίου) που έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια εβδομάδα για τα ζώα» και τα στοιχεία που φέρνουν στο φως ελληνικές και διεθνείς φιλοζωικές οργανώσεις είναι ανατριχιαστικά!
Ο σύλλογος «Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής» (ΠΟΦΥΖΩ) κάνει λόγο για 12.000.000 ζώα, που χρησιμοποιήθηκαν ως αντικείμενα πειραμάτων κατά τη διάρκεια του 2008 μόνο στα ευρωπαϊκά ερευνητικά εργαστήρια, (στατιστική μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Σεπτ. 2010).
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων αναφέρουν ότι «τα περισσότερα πειράματα σε ζώα είναι άσκοπα και ανώφελα, όχι μόνο για λόγους ηθικής και ανθρωπιάς, αλλά και επιστημονικότητας, αφού έρευνες αποδεικνύουν ότι, τουλάχιστον στην ιατρική και τη φαρμακολογία, μόνο 5-25% των ουσιών που δοκιμάζονται επιτυχώς στα ζώα, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και στους ανθρώπους, καθιστώντας τις φαρμακευτικές δοκιμές σε ζώα αναξιόπιστες και επικίνδυνες».
Οι φιλοζωικές οργανώσεις τονίζουν επίσης ότι «τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα και η ζωή τους έχει αξία από μόνη της. Δεν αποτελούν μέσα για τους σκοπούς του ανθρώπου. Τα πειράματα σε ζώα είναι απάνθρωπα και άτοπα, αφού ξεκινάνε από τον λανθασμένο συλλογισμό ότι τα ζώα μας ανήκουν».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget