ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;

 Ηλίας Τραμπάκουλος -

   Προχθές έλαβα μήνυμα από τη ΔΕΗ που με καλεί να επιλέξω μέχρι το τέλος του μήνα είδος  τιμολογίου. Πράσινο, μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί …

  Άρχισα να ψάχνομαι. Το myΔEH μπλοκαρισμένο. Συνέχισα από το διαδίκτυο. Ποιο με συμφέρει; Πόσο έχει η κιλοβατώρα; Μετά από 2 ώρες αναζήτησης άκρη δε βρήκα. Ακόμα σε δίλημμα είμαι.

  Τι κατάλαβα;

1) Θα πληρώνω περισσότερο μηνιαίο πάγιο. Από 3,5 € θα δίνω 5€ με δυνατότητα- όποτε της … καπνίσει- να το αυξήσει.

2)  Όποιο τιμολόγιο κι αν επιλέξω θα πληρώνω περισσότερο από αυτό που πλήρωνα μέχρι σήμερα και που ήταν ήδη το ακριβότερο στην Ευρώπη.

3) Κάθε μήνα θα αλλάζουν οι τιμές ανάλογα με τη χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος και της αλλαγής της στάσης των εταιρειών. Δε θα πρέπει να κάνουμε άλλη δουλειά από το να ψάχνουμε τον φθηνότερο πάροχο και να τον αλλάζουμε.

Ελλάς η γραφειοκρατία σου …

4) Τα σταθερά τιμολόγια (μπλε χρώματος) είναι ακριβότερα και φτάνουν ακόμη και τα 28 λεπτά/ KWh. Σε μία ενδεχόμενη ενεργειακή κρίση, όμως, θα παραμείνουν σταθερά ενώ τα υπόλοιπα θα εκτοξευτούν στον …Θεό.

5) Αν καταναλώνεις κάτω  από 500 KWh τον μήνα  «συμφέρει» το πράσινο τιμολόγιο αφού η αύξηση σε σχέση με τη σημερινή τιμή είναι της τάξης των 2-3 λεπτών.

6) Ίδιες ποσοστιαίες αυξήσεις υπάρχουν και για το νυχτερινό τιμολόγιο.

7) Η ΔΕΗ , για την ώρα, έχει τις χαμηλότερες χρεώσεις σε σχέση με τις άλλες εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Εν τω μεταξύ βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με  τηλεφωνήματα και διαφημίσεις που μας λένε ότι είναι φθηνότερες από τη ΔΕΗ.

   Συμπεράσματα:

1) Δεν αποφάσισα ακόμη ποιο τιμολόγιο θα επιλέξω για να με κλέψουν.

2) Για να αποφασίσεις σωστά και γρήγορα πρέπει να κατέχεις διδακτορικό στην ενέργεια.

3)  Θεωρώ ότι όλα αυτά τα κάνουν για να μας  «βραχυκυκλώσουν». Στο τέλος, στα όποια παράπονα και αντιδράσεις θα έχουμε, θα  μας λένε ότι « Ήταν δική Σας επιλογή τα πράσινα, πορτοκαλί, μπλε ή κίτρινα τιμολόγια».

        Καλό χειμώνα είπαμε;

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget