ΣΩΜΑΤΕΙΟ FAMAR GROUP : ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

 Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ σε ολόκληρες περιοχές της χώρας είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, ενώ ο εργατόκοσμος στενάζει από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις σε τρόφιμα, ενέργεια, ενοίκια και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα!

 Αίσχος! Ντράπηκε και η ντροπή! Η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση αυτό το τερατούργημα και να το ανακοινώσει εν μέσω καταστροφών και στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας αποδεικνύει πως η εγκληματική πολιτική της δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

 Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως οι εργαζόμενοι θα αποδεχθούμε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ έχουμε και άλλους λόγους να απεργήσουμε και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

 Το Σωματείο μας κατέθεσε νέο επικαιροποιημένο Σχέδιο Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2024 – 2025 στη Διεύθυνση της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.

 Τα κύρια άρθρα αφορούν:

 κατάργηση της εργολαβικής εργασίας ( Άρθρο 1 & 2)

 αυξήσεις στον κατώτατο μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων (Άρθρο 3 & 4)

 επαναφορά επιδομάτων (Άρθρο 3Β & 4Γ)

 ουσιαστικές αυξήσεις για όλους 10% το 2024 και 4% το 2025 (Άρθρο 5Β1)

 αύξηση αμοιβής υπερωρίας (Άρθρο 5Β3 - 5Β7)

 σταθερό εργάσιμο χρόνο (Άρθρο 7)

 ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση (Άρθρο 8)

 επιπλέον οικονομικές παροχές για το Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαιρινή άδεια, έναρξη σχολικής χρονιάς (Άρθρο 8Β & 8Γ)

 Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ θα δώσουμε την κοινή μάχη με την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Επιχειρησιακής και Κλαδικής). Συμβάσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματά μας, αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες δουλειάς, μισθούς και μεροκάματα με αυξήσεις, επαναφορά τριετιών και επιδομάτων, συμβάσεων που θα κατοχυρώνουν το πενθήμερο-οχτάωρο.

 Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ συντασσόμαστε με άλλους εργαζόμενους του κλάδου, της περιοχής, της χώρας δίνοντας το μήνυμα προς όλους πως θα παλέψουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα και θα αποτρέψουμε τα αντεργατικά τους σχέδια.

 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10:30

 ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΘΗΒΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget