Λουκάς Αποστολίδης : επίσκεψή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 Επισκέφθηκα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την ενημέρωσα για τις καταστροφικές συνέπειες στην πεδιάδα του Δομοκού από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

 Ανέφερα στην αξιότιμη Εισαγγελέα ότι επισκέφθηκα τον χώρο μαζί με τον συνεταιρισμό και παραγωγούς. Εκεί αντικρίσαμε ένα θέαμα πραγματικά θλιβερό, καθώς πρόκειται για μια ολοκληρωτική καταστροφή 30.000 στρεμμάτων, για τον θάνατο ενός κτηνοτρόφου, για τη διάλυση της σιδηροδρομικής γραμμής, καθώς επίσης και για τη διάλυση των υποδομών συλλήβδην. Η κατάσταση αυτή παρουσιάζει μια εικόνα που πληγώνει κάθε πολίτη. Οι αγρότες-παραγωγοί είναι σε απόγνωση.

 Ενημέρωσα επίσης την κα. Εισαγγελέα ότι επισκέφθηκα την Εισαγγελία στο Πρωτοδικείο της Λαμίας και ζήτησα την επίσπευση της έρευνας και της απόδοσης ευθυνών για την καταστροφική κατάσταση που αντιμετώπισα, αναφέροντας και τα συναισθήματα αγανάκτησης και οργής των παραγωγών. Οργής διότι από το 2020 είχαν εκταμιευτεί 4.000.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα μετά τις καταστροφές του Ιανού και δυστυχώς ο ανάδοχος βρέθηκε μετά από τρία χρόνια, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2023, για να αναλάβει το έργο!!!

 Οι ευθύνες της Περιφέρειας και όσων εμπλέκονται με την μη εκτέλεση αυτών των έργων έχουν μείζονες ποινικές και αστικές ευθύνες και ζήτησα από την κα. Εισαγγελέα να επισπευσθούν οι διαδικασίες έρευνας και απόδοσης ευθυνών στους αρμοδίους.

 Μετά από αυτή την συνάντηση θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διερευνηθούν ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δυστυχώς, η συντριπτική αυτή εικόνα φωτίζει την ανεπάρκεια, την καθυστέρηση και την αδράνεια της κεντρικής και περιφερειακής εξουσίας!

 Λουκάς Αποστολίδης

 Υπ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

 Πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget