Σύλλογος εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς - ανακοίνωση για την απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 21/09/2023

 Τη στιγμή που οι συνάνθρωποι μας στη Θεσσαλία μετράνε ακόμα τις πληγές τους κι ενώ είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές , η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

 Οι εργαζόμενοι στις δομές υγειας τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της συνεχούς υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μας αλλά και για τους ασθενείς. Συνεχώς ο αριθμός των μόνιμων εργαζόμενων μειώνεται, ενώ οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις (επικουρικό, ΣΟΧ, ΙΔΟΧ, ΟΑΕΔ) όλο και αυξάνονται. Στην ήδη εκρηκτική κατάσταση το νέο νομοσχέδιο θα φέρει πιο αντιδραστικές αλλαγές.

 Για παράδειγμα, η εξαήμερη εργασία (άρθρα 25 και 26) ισχύει και για υπηρεσίες του Δημοσίου. Αμφιβάλλει άραγε κανένας ότι οι δημόσιες μονάδες υγείας θα είναι «προνομιακός» χώρος εφαρμογής της 6ήμερης εργασίας, δεδομένου ότι δεν γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού;

 Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, πιστή στην πολιτική που τα θυσιάζει όλα -ακόμα και την ανθρώπινη ζωή- για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στα εργασιακά μας δικαιώματα.

 Ήρθε η ώρα το κύμα θυμού, οργής και αγανάκτησης να γίνει χείμαρρος! Να ενωθούμε όλοι και να στείλουμε ένα μήνυμα: Δε θα συμβιβαστούμε με αυτή την «κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν! Απαιτούμε δουλειά με αξιοπρέπεια!

 Γιατί:

 Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε 13 ώρες την ημέρα - 78 ώρες την εβδομάδα,

 Δεν δεχόμαστε τις νέες συμβάσεις «μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία»,

 Δεν δεχόμαστε την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων και της απεργίας.

 Δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στο κράτος που αποδεικνύεται ανίκανο για τη προστασία της ανθρώπινης ζωής, την στοιχειώδη πολιτική προστασία από πλημμύρες-φωτιές και τρομερά ικανό να ξεσπιτώνει, να καταστέλλει, να μας βουλιάζει στην ακρίβεια, να μας μπλέκει σε πολέμους ιμπεριαλιστών.

 Παράλληλα με τον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο δυναμώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη. Συνεχίζουμε την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στο σωματείο μας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

 Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:30 πμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.

 Διεκδικούμε:

 ü Να αποσυρθεί τώρα το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο!

 ü Άμεση ανάκληση των αναθέσεων των υπηρεσιών καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες – Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος!

 ü Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (Σ.Ο.Χ., με τρίμηνες συμβάσεις, επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, κ.ά.)!

 ü Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο!

 ü Γενναία ενίσχυση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό –ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις!

 ü Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι τα ψίχουλα που παρουσιάζονται «υπέρογκες αυξήσεις» από τα φερέφωνα της κυβέρνησης!

 ü Αλληλέγγυη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας – άμεση αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών υγειονομικής περίθαλψής τους!

ΌΛΟΙ στην πανελλαδική απεργία Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης Λιβαδειάς

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget