Θήβα : Πλήρη ενημέρωση του Δημοτικου Συμβουλίου για τους σεισμούς ζητάει ο Κώστας Βενιζέλος

 Για επικοινωνιακή τακτική με στόχο την αυτοπροβολή του εγκαλεί το δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του Δ.Σ Κώστας Βενιζέλος, με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου και τις απαντήσεις του δημάρχου σε ερωτήματα που αφορούν το θέμα της σεισμικής δραστηριότητας στη Θήβα. Ο κ. Βενιζέλος ζητάει πλήρη ενημέρωση του Δ.Σ για τις κινήσεις του δημάρχου.

 Στη σχετική ανακοίνωση του αναφέρει:

   Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, στις 04/10/2021, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Δήμαρχος μας τόνισε για το θέμα των σεισμών έχει μιλήσει αρκετές φορές με τους σεισμολόγους κ.κ. Χουλιάρα και Λέκκα για την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας και εκείνοι ήταν καθησυχαστικοί, χωρίς όμως να μπορούν να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο.

 Κάποιες άλλες ανακοινώσεις για την σεισμική δραστηριότητα της περιοχής μας δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές. Αντίθετα μάλιστα υπάρχουν επιστήμονες οι οποίοι μας επισημαίνουν ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, τόσο ο Δήμος Θηβαίων όσο και οι πολίτες.

 Στην ερώτησή μου γιατί δεν συγκαλείται το όργανο της πολιτικής προστασίας του Δήμου μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό στον δήμο μας, μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση.

 Χθες το πρωί όμως, τόσο ο κ. Αναστασίου όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Παπαθωμά συγκάλεσαν όλους τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων προκειμένου να τους ενημερώσουν για το σχέδιο «Εγκέλαδος».

 Πιστεύω ότι η ενέργεια αυτή ήταν σωστή. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί ο κ. Αναστασίου δεν ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους, όπως είναι υποχρεωμένος να πράξει, ώστε να έχουν και αυτοί με την σειρά τους τη δυνατότητα να ενημερώσουν τους πολίτες.

 Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται ο κ. Αναστασίου είναι η αυτοπροβολή του και όχι, όπως έχει υποχρέωση, να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες, ώστε να μην υπάρχει ανησυχία.

Θήβα : για τους σεισμούς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget