Ευχαριστήριο από το Σύλλογο "ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΘΗΒΩΝ" για το δρώμενο - εικαστική αναπαράσταση των Ύψιστων Πυλών της Αρχαίας Θήβας

 Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 1 Οκτώβρη στη Θήβα, το αποτέλεσμα ικανοποίησε ακόμη και όσους είχαν τον οποιοδήποτε ενδοιασμό σχετικά με την χρησιμότητα μίας τέτοια δράσης!

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε  όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίησή της.

Η εικαστική Αναπαράσταση των Ύψιστων Πυλών της Αρχαίας Θήβας πραγματοποιήθηκε απ' την επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων ύστερα από πρόταση του συλλόγου " ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΘΗΒΩΝ" με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Βοιωτίας, και την σημαντική υποστήριξη του Αρχείου Γιάννη Σταμούλη, τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, το Λύκειο των Ελληνίδων Θήβας, το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.) και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η συνύπαρξη της Αρχαίας με την σύγχρονη Θήβα, ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα για την δημιουργία ενός δρώμενου μέσα από την πλούσια ιστορία της ξακουστής πόλης μας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή από την νεολαία της Θήβας, που έδειξαν ότι αγαπούν τον τόπο τους και νοιάζονται για την ανάδειξη του.

Η έκφραση και οι θεατρικές κινήσεις ( πυλών και . πολεμιστών) προκάλεσαν έντονα συναισθήματα, με την μουσική επένδυση από την χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Θηβών υπό την Διεύθυνση του Γεωργίου Χατζηχρόνογλου σε ωδές του Θηβαίου Πίνδαρου να απογειώνει το όλο σκηνικό.

Αίσθηση προκάλεσε η μουσική σκηνή με τον Αμφίωνα (Γιώργο Στεφανακίδη) να παίζει την λύρα του, σε μία μοναδική αναπαράσταση του  χτισίματος των τείχων της Θήβας μαζί με τον αδελφό του, Ζηθο.

Η αφηγήτρια, ηθοποιός Εβελίνα Αραπίδου συνέδεσε τα γεγονότα που έγιναν στις Ύψιστες Πύλες  και το  δρώμενο  ολοκληρώθηκε με την εμβληματική εμφάνιση του ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Ετεοκλή!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε ένα τέτοιο δρώμενο, πάνω στον φυσικό χώρο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και ενέπνευσαν τους δημιουργούς των αρχαίων τραγωδιών του Θηβαϊκού Κύκλου.

Η συμμετοχή των πολιτών από όλο τον ιστορικό μας Δήμο, που παρακολούθησαν με υποδειγματικό ενδιαφέρον την εκδήλωση από την αρχή ως το τέλος, αποδεικνύει την επιτυχία της και την ανάγκη να τολμήσουμε νέες προτάσεις!

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο ψηφιακού πολιτισμού, και αποτελεί παρακαταθήκη για τον Δήμο Θηβαίων.

                    Γρηγόρης Παπαβασιλείου

Δημοτικός Σύμβουλος - Πρόεδρος του συλλόγου "ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΘΗΒΩΝ"


Σύλλογο "ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΘΗΒΩΝ"

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget