Θωμάς Κιούσης : ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !!!

 Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας δήλωσε ότι μέσα στο 2021 θα γίνουν οι πρώτες υπογειοποιήσεις σε εναέρια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.

Για τον λόγο αυτό, ανατίθεται άμεσα μελέτη προτεραιοποίησης των περιοχών, στις οποίες θα προχωρήσουν, εντός του έτους, οι πρώτες υπογειοποιήσεις.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιαστικά δάση και άλλα δάση στα οποία διέρχονται γραμμές μέσης τάσης, όπως ο δρυμός της Πάρνηθας και βουνά της Εύβοιας, δεύτερον οι οικισμοί και σημεία πόλεων με πυκνή βλάστηση, όπως ο βόρειος τομέας της Αττικής και περιοχές της Εύβοιας και τρίτον, περιοχές με παραδοσιακούς και ελκυστικούς στον τουρισμό προορισμούς, όπως παραδοσιακοί οικισμοί σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Οι υπογειοποιήσεις είναι θετικές και καλοδεχούμενες. Να θυμίσουμε όμως στον κ. υπουργό, ότι αν έκαναν όλοι οι εμπλεκόμενοι σωστά τη δουλεία τους σε θεσμικό επίπεδο, θα υπήρχαν και σε σημαντικό βαθμό μικρότερα προβλήματα, τα οποία οδήγησαν εκ των υστέρων σε αυτές τις πρωτεραιοποιήσεις, που έχουν και ένα φωτογραφικό χαρακτήρα μετά από την τελευταία κακοκαιρία.

Δεύτερον, υπάρχουν και κάποιες περιοχές που έχουν τακτικότατα ραντεβού με τις διακοπές ρεύματος το χειμώνα και όχι μόνον, όπως περιοχές της Βοιωτίας που και αυτές εμφανίζουν τουριστικό δυναμισμό και το κυριότερο διαβιούν άνθρωποι όπως μεγάλοι στην ηλικία με προβλήματα υγείας, παιδιά που έχουν ανάγκη του διαδικτύου, νοικοκυριά που τουρτουρίζουν από το κρύο, επαγγελματίες που καταστρέφεται το εμπόρευμά τους.

Κάθε τρεις και λίγο αντιμέτωποι με το πρόβλημα, αξίζουν να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και θα έπρεπε προ πολλού να είχαν προτεραιοποιηθεί οι περιοχές τους. Αλλά πάλι μένουν απ’ έξω. Μήπως να το διευρύνετε λίγο περισσότερο;

Thomas Kiousis

Θωμάς Κιούσης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget