Γνωρίστε τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών - video

 Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) ανήκει στους  Μη Κυβερνητικούς Συλλόγους  και δημιουργήθηκε το 2006 από μια ομάδα φίλων του αλόγου και της ιππασίας. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες για ζώα (άλογα, πόνυ, γαϊδουράκια, μουλάρια) που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και τα οποία παράνομα προορίζονταν για τα σφαγεία του εξωτερικού. Αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον Απρίλιο του 2007(απόφαση 2627/01.04.2007).

 Η λειτουργία του ΕΣΠΙ αφορά ενέργειες όπως:

Περισυλλογή και μεταφορά των ιπποειδών που έχουν εγκαταλειφθεί, τραυματιστεί ή έχουν υποστεί κακοποίηση κατόπιν καταγγελιών πολιτών

Διάγνωση, θεραπεία και περιποίηση τραυματισμένων/ κακοποιημένων/άρρωστων ζώων μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους

Εύρεση των κατάλληλων οικογενειών που θα υιοθετήσουν εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα ζώα και θα τους προσφέρουν την φροντίδα και την αγάπη που τους χρειάζονται

Συντήρηση των ιπποειδών που δεν μπορούν να δοθούν για υιοθεσία λόγω μόνιμων προβλημάτων υγείας, αποτέλεσμα χρόνιας κακοποίησης ή εγκατάλειψης.

Ενημέρωση των πολιτών για την σωστή συμπεριφορά και τρόπους βοήθειας σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποιο περιστατικό κακοποίησης/εγκατάλειψης.

Προσπάθεια κατάρτισης και ενημέρωσης για την ευζωία των ιπποειδών που θα στοχεύει πρωτίστως στους ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα και κατόπιν στο ευρύ κοινό

 Ο ΕΣΠΙ εξαρτάται μονάχα από τις εγγραφές, συνδρομές, ετήσιες αναδοχές και τις δωρεές. Δεν έχει λάβει ποτέ οικονομική υποστήριξη από το Κράτος (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από ανάλογες Οργανώσεις του εξωτερικού. Η λειτουργία του, οι διασώσεις και η περιποίηση των ζωντανών βασίζεται αποκλειστικά στους ελάχιστους εθελοντές και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Καθώς ο Σύλλογος δεν διαθέτει δικό του ιδιόκτητο χώρο, τα προστατευόμενα ζώα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις που έχουμε νοικιάσει στο Μαρκόπουλο με μηνιαία πάγια έξοδα .

Τα μέσα που χρειάζεται ο ΕΣΠΙ είναι οι οικονομικοί πόροι που θα του διασφαλίσουν:

 • Τροφή για τα ζώα

• Ενοικίαση και συντήρηση των εγκαταστάσεων

• Φάρμακα για τα ζώα και γενικότερα την κτηνιατρική περίθαλψη τους

• Ροκανίδι

• Απρόοπτα όπως η μεταφορά ζώου μετά από καταγγελία, η ταφή ζώου που δεν επιβιώνει τη κακοποίηση, κτλ.

Γίνε Εθελοντής στον ΕΣΠΙ

 Η εθελοντική ομαδική εργασία είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός που βοηθάει το έργο του Συλλόγου και συσφίγγει τις σχέσεις μεταξύ των μελών. Κάθε ενδιαφερόμενος/η που θέλει να προσφέρει εθελοντική βοήθεια στον ΕΣΠΙ έρχεται σε επικοινωνία με την βασική ομάδα εθελοντών ώστε να ενημερωθεί για τους διαφορετικούς τομείς και λειτουργίες που χρειάζονται ενίσχυση. Ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ενδιαφερόμενου/ης αλλά και τον τομέα στον οποίο επιθυμεί περισσότερο να μας βοηθήσει οργανώνεται μια μικρή εκπαίδευση από τους υπεύθυνους του συλλόγου.

 Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι όσοι θέλουν να μας βοηθήσουν πως τα ιπποειδή που φιλοξενούμε παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες και χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Δεν είναι μόνο οι πληγές στο σώμα που αφήνουν σημάδια αλλά και οι πληγές στην ψυχή και τον χαρακτήρα τους. Εκτός από τις καθημερινές ανάγκες για βοήθεια και φροντίδα είναι εξαιρετικά σημαντικό και ζωτικής σημασίας να διευρυνθεί η ομάδα που θα μπορεί να αναλαμβάνει την διεκπεραίωση του τμήματος των καταγγελιών.

 . Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στο παρακάτω Link

http://greekhorseprotection.org/volunteering/



Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget