Αποστόλης Δαγδελένης : Με αφορμή τις εξελίξεις για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήβας

 Φίλες και φίλοι,Αγαπητοί μου συμπολίτες στο Δήμο Θηβαίων,

 Με αφορμή τις εξελίξεις και την αγωνία όλων μας σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Θήβας, θα ήθελα να εκφράσω τη δική μου προσωπική άποψη, ανταποκρινόμενος στο ρόλο που μου εμπιστευτήκατε, να σας εκπροσωπώ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων.

 Το θέμα του Νοσοκομείου δεν είναι πρόσφατο. Έχει μία διαδρομή ετών. Τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης είναι γνωστά.

 Πόσες συναντήσεις φορέων δεν έχουν προηγηθεί, πόσες επιστολές προς το Υπουργείο δεν έχουν σταλεί και σε πόσα δημοτικά συμβούλια κατά το παρελθόν δεν ήταν θέμα;

 Ρητορική η ερώτηση· σε αμέτρητα!

 «Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε» και, κυριολεκτώντας, είτε κάποιοι δεν μας υπολογίζουν είτε εμείς δεν τους έχουμε πείσει για το δίκαιο του αιτήματός μας. Ίσως και να μην το διεκδικούμε με ενότητα, δύναμη, πίστη κι επιμονή.

 Ας μην θεωρηθεί η τοποθέτησή μου... αντιπολιτευτική!

 Απεναντίας: Συντάσσομαι με τους πολίτες εκείνους που θέλουν ένα νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο, λειτουργικό, με σωστές υπηρεσίες υγείας (στην ευρύτερη περιοχή και αυτή του Δήμου μας). Με εκείνους που συμμερίζονται αυτή την άποψη, τη στηρίζουν δημόσια και σκοπεύουν να αγωνιστούν για το κοινό καλό.

 Παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή», θα πω ότι όπου κλείνει ένα νοσοκομείο ανοίγουν τα νεκροταφεία...

 Αυτό θέλουμε;

Δεν νομίζω να το θέλει κανείς αυτό!

 Τι κάνουμε επομένως ως πόλη, ως δημοτικό συμβούλιο, ως φορείς;

 Ενδεχομένως, στα απλά και τα εύκολα, να έχουμε διαφορετική αντίληψη.

 Στα σημαντικά, όμως, οφείλουμε να είμαστε μία γροθιά, ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην αφαιρεθεί άλλη μία υπηρεσία από την περιοχή μας.

 Υπηρεσίες όπως π.χ. η Εφορία έφυγαν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό και με το Νοσοκομείο της Θήβας.

 Θα είναι η ταφόπλακά μας.

 Περιμένω από την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Μπακομήτρο, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκο Σουλιώτη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Φάνη Σπανό, τους επικεφαλής των παρατάξεων στην περιφέρεια κ.κ. Αποστόλη Γκλέτσο, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Κατερίνα Μπατζελή, Κώστα Μπασδέκη, τους βουλευτές του Νομού κ.κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, Γιώτα Πούλου, και Γιώργο Μουλκιώτη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό αγώνα.

 Μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς της πόλης, να γίνουμε η φωνή των Θηβαίων πολιτών όχι μόνο για την επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Θήβας αλλά για την πλήρη ανεξαρτητοποίησή του από το έτερο νοσοκομείο της Βοιωτίας.

 Η Βοιωτία έχει δ ύ ο μεγάλες πόλεις. Μπορεί, λοιπόν, να έχει και δ ύ ο νοσοκομεία που να λειτουργούν σωστά!

 Αξίζει να υπενθυμίσω ότι πρωτεύουσα της περιφέρειας είναι η Λαμία και τρίτη πόλη της περιφέρειας η Θήβα.

 Η δική μου πρόταση —που θα αποτελέσει μοχλό πίεσης προς το Υπουργείο και την κεντρική εξουσία— είναι ακόμη και να παραιτηθεί το δημοτικό συμβούλιο εάν στο Νοσοκομείο της Θήβας συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.

 Δεν νομίζω ότι έχουμε λόγο ύπαρξης εάν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων ως προς το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία τους.

 Μακριά από μένα ο λαϊκισμός. Τονίζω όμως και το εξής: Κάποια στιγμή πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε εκλεγεί ώστε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών, όχι να διαχειριστούμε την εξαθλίωσή μας!

 Αποστόλης Δαγδελένης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Θηβαίων

Αποστόλης Δαγδελένης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget