Πέντε οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια !!

4 οι νεκροί από τις πλημμύρες, μεταξύ τους ένα βρέφος 8 μηνών. Πρόκειται για μια ιστορική κακοκαιρία. Ανυπολόγιστες οι καταστροφές Από ώρα σε ώρα μεταβαίνει στο σημείο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
 Όσοι πολίτες διασώζονται από τα ελικόπτερα μεταφέρονται στο γηροκομείο στο Μπούρτζι.
 Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.
 Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της.
 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές.
Όλο το βραδυ στην Πολιτικη Προστασια ειχε σημανει συναγερμος και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον Αρχηγο του ΠΣ ξενυχτησαν στο Εθνικο Συντονιστικο Κεντρο Επιχειρησεων στο Χαλανδρι. Έγινε γιγαντιαία κινητοποιηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκαδες απεγκλωβισμους απο αερος, με μηχανήματα, ακομα και με λέμβους.
Συντετριμμένος ο περιφερειάρχης Στερεάς επιβεβαιώνει την ύπαρξη νεκρών μετά την φονική κακοκαιρία που χτύπησε την Εύβοια.
Βρήκαν το βρέφος τους πνιγμένο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η οικογένεια με το μωρό είχε πάει στα Πολιτικά Ευβοίας για διακοπές. Το σπίτι που έμεναν πλημμύρισε όπως και ολόκληρη η περιοχή. Ψάχνοντας το 8 μηνών μωρό τους, το βρήκαν δυστυχώς νεκρό μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι, ζώντας αυτό που κανένας γονιός δεν θέλει ποτέ να ζήσει.
 Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται συγκεκριμένα στα Πολιτικά, Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Πολλοί δρόμοι έχουν κοπεί και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.
 Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερoύ φτάνει το 1,5 μέτρο, καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη, ενώ έχουν υπερχειλίσει ποταμοί.


πλημμύρες στην Εύβοια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget