Θήβα: Αναλυτικός απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης - Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής σπείρας

Έντεκα (11) συνολικά συλλήψεις ο απολογισμός ευρείας αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στον Οικισμό Πυρίου Θηβών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού, καθώς και σε περιοχές της Θήβας και των Βαγίων Βοιωτίας.
 Συνελήφθησαν (7) μέλη της σπείρας και αναζητούνται ακόμη (2).
 Εξιχνιάσθηκαν (1) ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων και (26) κλοπές και απόπειρες κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.
 Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα) και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (12.500) ευρώ.
 Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (97) άτομα, προσήχθησαν (34) άτομα, ενώ συνελήφθησαν (4) επιπλέον άτομα, κατά περίπτωση, για ρευματοκλοπή και εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
 Οι συγκεκριμένες δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
 Ευρεία αστυνομική επιχείρησητης Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 02 Απριλίου 2019) το πρωί στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα.
 Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Εύβοιας και Φωκίδας.
 Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στηδιάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίωςστην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού, καθώς και σε περιοχές της Θήβας και των Βαγίων Βοιωτίας. 
 Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
 Ειδικότερα, συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα πέντε ημεδαποί, ηλικίας 32, 37, 18, 15 και 14 ετών, καθώς και δύο ημεδαπές, ηλικίας 41 και 30 ετών (μητέρες των ανήλικων μελών της σπείρας).
 Σε βάρος τους, καθώς επίσης και σε δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς τους (47χρονη και 15χρονος), που ταυτοποιήθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
 Αναλυτικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 05-07-2018 έως και 01-04-2019, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά:
 • (1) ληστείας, με την απειλή μαχαιριού, προχθές (01-04-2019) νωρίς το πρωί σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Βάγια Βοιωτίας,
 • (23) κλοπών, εκ των οποίων (21) από οχήματα, (1) από οικία και (1) από συνεργείο αυτοκινήτων,
 • (3) αποπειρών κλοπών, από πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και
 • (1) διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς σε διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με την ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων.
 Σύμφωνα με την έρευνα, θύματα των περισσότερων κλοπών αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενωνκαι προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείραςαπό την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα), κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (12.500) ευρώ.
 Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα σύλληψης και ένα Ένταλμα προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, με ποινή κάθειρξης (19) ετών και (1) μηνός, για ληστεία, αντίσταση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 Επίσης, σε βάρος της 30χρονης εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία.
 Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (97) άτομα και (3) οχήματα, διενεργήθηκαν (7) έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν (34) άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον (4) άτομα και συγκεκριμένα:
 • (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 34 ετών, για ρευματοκλοπή,
 • 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος το οποίου εκκρεμούσαν (2) καταδικαστικές Αποφάσεις, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αντίστοιχα, καθώς και
 • 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία και καταδικαστική Απόφαση, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλήθηκε συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., το οποίο προέβη σε διακοπή παράνομης ηλεκτροδότησης, η οποία κατέληγε στο εσωτερικό του Οικισμού.
 Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
 Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget