3 Μήνες Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου από τις 5μ.μ. έως τις 7μ.μ. στο χώρο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας (Ομήρου & Αγ. Ελένης 25, Παλαιός Συνοικισμός), θα ξεκινήσει το Δωρεάν Τρίμηνο Σεμινάριο Φωτογραφίας με εισηγητή τον Βασίλη Νίκα, φωτογράφο και δάσκαλο στα εργαστήρια φωτογραφίας του «Τεχνοχώρου Φάμπρικα» (Αθήνα, Γκάζι), του Δήμου Περιστερίου, της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Έκφραση». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 5μ.μ. έως τις 7.μ.μ.
 Ο Βασίλης Νίκας είναι ο δημιουργός του project «Τα παιδιά της Ριτσώνας» που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 στον Παλαιό Συνοικισμό Μικρασιατών Θήβας (https://www.youtube.com/watch?v=fY93kjdvkTw) λόγω της νοηματικής διασύνδεσης του θέματος με το χώρο, αλλά και γιατί τα δύο παιδιά του, η Ξανθία και ο Χρήστος, μένουν στη Θήβα. Από τότε μέχρι και σήμερα η έκθεση παρουσιάστηκε στην Αθηναΐδα (https://www.youtube.com/watch?v=zziHsy9e4_I&t=40s), στην αίθουσα Αριστοτέλης του Δημαρχείου Χαλκίδας, στο Νερόμυλο των Πηγών της Κρύας στη Λιβαδειά, στο Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας και στα τέλη του Νοέμβρη θα παρουσιαστεί στην Κατερίνη, στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ με τη συμμετοχή 5 χωρών «Modern Odysseus in the arms of Europe», συνεχίζοντας έναν κύκλο παρουσιάσεων σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 Για το φωτογραφικό και κοινωνικό έργο του Βασίλη Νίκα για τα παιδιά της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας, η γιαπωνέζα σκηνοθέτιδα Fuyuko Mochizuki δημιούργησε το ντοκιμαντέρ “In The Eyes of Children” (https://vimeo.com/201374379). Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το 2017 στον τελικό του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ντοκιμαντέρ του Hollywood, στη Νέα Υόρκη στο Long Island International Film Festival και στο Τόκιο στο Lift-Off Film Festival.
 Τον Μάρτιο του 2018 το περιοδικό «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ» τον τίμησε με μια δεκασέλιδη συνέντευξη για το φωτογραφικό έργο του στη Ριτσώνα. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη στη σελίδα fb. Vasilis Nikas Photographer.
 Στο «http://www.vasilisnikas.gr/» έχετε τη δυνατότητα να δείτε 250 δημιουργικές φωτογραφίες μαθητών του, ώστε να γνωρίσετε το ύφος της διδασκαλίας του.
 Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο photoenatos@gmail.com

Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget