Η … ΜΠΡΙΤΖική ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μέχρι πριν 2-3 χρόνια θεωρούσα το μπριτζ ένα παιχνίδι με τράπουλα- κάτι σαν την μπιρίμπα- που το παίζουν κάποιοι ηλικιωμένοι για να γεμίζουν τα μεγάλα και άδεια βράδια τους. Μέχρι που η αδελφή μου και η ανιψιά μου ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο νεοσύστατο τμήμα μπριτζ της Θήβας.
Άλλαξα γνώμη και άποψη. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, θέλει κοφτερό μυαλό, διάβασμα και εξάσκηση. Δεν είναι τυχαίο το ότι 700.000 άνθρωποι ασχολούνται συστηματικά με το μπριτζ παγκοσμίως.
 Λίγα λόγια για το παιχνίδι
 Το μπριτζ είναι ένα ομαδικό πνευματικό παιχνίδι που παίζεται με τράπουλα 52 φύλλων. Παίζεται από τέσσερις παίκτες σε δύο ανταγωνιστικά ζεύγη, με τους παίκτες τον ένα δίπλα στον άλλο γύρω από ένα τραπέζι, με κάθε ζεύγος παικτών που κάθονται αντικριστά.
 Η ομάδα της Θήβας οργανώνει τοπικά τουρνουά που καταλήγουν , συνήθως, σε ομαδικό φαγοπότι. Συμμετέχει σε αγώνες σε άλλες πόλεις και φιλοξενεί αθλητές από άλλες περιοχές. Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα φίλων, όλων των ηλικιών, που περνάει ευχάριστα και δημιουργικά.
 Θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα «άθλημα» (εντός ή εκτός εισαγωγικών ) καλό είναι να πάμε στη συνάντηση γνωριμίας που οργανώνεται στη Θήβα, στον ΖΗΘΟ, την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη στις 7.30 το βράδυ.
 Όσοι πιστοί προσέλθετε …

Ηλίας Τραμπάκουλος

μπριτζ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget