Ένας χρόνος λειτουργίας ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΒΑΣ

Ένας (1) χρόνος λειτουργίας της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων», με MIS:5002825.
 Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων με λειτουργία Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, έκλεισε ένα (1) χρόνο λειτουργίας με ημερομηνία έναρξης 01/08/2017.
Εδρεύει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας) τέρμα οδού Μακαρίου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα -Παρασκευή τις ώρες από 8.00 έως 16.00.
 Πρόκειται για δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.
 Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, εργασιακής συμβουλευτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή, καταγραφή και παραπομπή ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
 Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, παράλληλα λειτουργεί Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, μέσω του οποίου προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την πλήρη κοινωνικής τους ένταξη. Αυτή τη στιγμή είναι στελεχωμένο από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης: 1 ΠΕ Διαμεσολαβητή, 1 ΠΕ Νομικό (μερική απασχόληση) και για τις λοιπές δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, 2 ΠΕ Φιλολόγοι και 1 ΠΕ Κοινωνιολόγος.
 Το προαναφερόμενο προσωπικό προσλήφθηκε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ανανεωνόμενη κατ’ έτος με διαδικασίες ΑΣΕΠ (διαδικασίες του Ν. 3812/2009) και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για τις υπολειπόμενες προσλήψεις.
 Στον έναν (1) χρόνο λειτουργίας, έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων ωφελούμενοι που ανήκουν σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού όπως: άνεργοι, εργαζόμενοι, ΑμΕΑ, άτομα όλων των μορφωτικών βαθμίδων, μετανάστες, πρόσφυγες.
 Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και με βάση το Απόρρητο.
 Τρόποι Επικοινωνίας:
 * τηλέφωνα: 22620-28570, 22620-28591 * email: kentrokoinotitas@thiva.gr / kem@thiva.gr * blog: www.kkoinotitasthivas.blogspot.gr

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget