Όχι της Τοπικής Κοινότητας Θήβας για δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων στον ΦΟΔΣΑ ΑΕ

Την άρνηση του για την παραχώρηση έκτασης 20 στρεμμάτων στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ εξέφρασε με 6 αρνητικές ψήφους έναντι 3 θετικών στην συνεδρίαση που είχε το συμβούλιο της Τοπική Κοινότητας Θήβας την Τρίτη 24 Απριλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θήβας.Το θέμα είχε αναβληθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και επανήλθε την Τρίτη με την μορφή κατεπείγοντος.
 Η πρόεδρος της Τ.Κ. Θήβας κα Δώρα Προκοπίου αφού διάβασε την εισήγηση του νομικού εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων κ. Κωνσταντίνου Χαλβατζή και ειδικότερα εξηγώντας την υλοποίηση των στόχων και των δράσεων αυτού για την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, θαλάσσια μεταφορά ΑΣΑ, επεξεργασία, ανάκτηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων της χωρικής της αρμοδιότητας, σύμφωνα και με την ΚΥΑ 2527/2009 (ΦΕΚ 83/τ.Β) και τονίζοντας ότι ο συνδυασμός της λειτουργίας της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων με τον ΧΥΤΑ Θήβας, αποτελούν μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση επεξεργασίας των αποβλήτων της περιοχής, με προφανή οφέλη για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων πρώτων υλών και ενέργειας, την προώθηση της ανακύκλωσης και την ενίσχυση της Τοπικής Κοινωνίας πρότεινε να ψηφιστεί το θέμα ως έχει με μόνη προϋπόθεση εάν και εφόσον είναι νόμιμο οι κάτοικοι της Τ.Κ. Θήβας να απαλλαγούν από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία του συμβουλίου.
 Στην συνέχεια αφού έδωσε τον λόγο στα μέλη του Δ.Σ. και εκείνοι με την σειρά τους εξέφρασαν τις απόψεις-ανησυχίες τους, το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία κατά την οποία έχασε με 6 αρνητικές ψήφους έναντι 3 θετικών και αποφασίστηκε η μη δωρεάν παραχώρηση χρήσης των 2 ακινήτων κυριότητας του Δήμου Θηβαίων στον ΦΟΔΣΑ ΑΕ.

Τοπική Κοινότητας Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget