Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” - ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ EURODRIP

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η δημιουργία επιχειρησιακού Σωματείου σε έναν εργασιακό χώρο όπου μέχρι τώρα δεν ήταν οργανωμένοι οι εργάτες, είναι ένα θετικό βήμα.Οι πρωτοπόροι εργάτες με συνείδηση των συμφερόντων της τάξης τους , ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από μεγάλες δυσκολίες για να διεξάγουν αποτελεσματική πάλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατών της EURODRIP.
Η εγγραφή όλων των εργαζομένων της EURODRIP και η συσπείρωση γύρω από το Σωματείο είναι μια αναγκαιότητα για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και επιθετικότητα αλλά και για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μισθοί που να ικανοποιούν μέρος των σύγχρονων αναγκών.
Η εργοδοσία, καθώς και διάφοροι που ταυτίζονται με τα συμφέροντά της, δεν έμειναν άπραγοι στο άκουσμα της δημιουργίας επιχειρησιακού Σωματείου. Με πιέσεις, υποσχέσεις, εκβιασμούς προσπάθησαν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Τους ενοχλεί η οργάνωση των εργατών γιατί θέλουν να επιβάλλουν στο χώρο δουλειάς σιγή νεκροταφείου ώστε να μπορούν χωρίς προβλήματα να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία έχει θορυβηθεί και προσπαθεί με κατασκευασμένες αναφορές και επιπλήξεις, συγκεκριμένα προς τον Πρόεδρο της προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου, να αποθαρρύνει τον ίδιο, την διοίκηση του Σωματείου και κατ’ επέκταση όλους τους εργαζόμενους από την οργάνωση της πάλης τους.
Ένα Σωματείο υποχείριο της εργοδοσίας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της δηλαδή, θα ήταν ευπρόσδεκτο γι’ αυτήν. Όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει με το σωματείο «σφραγίδα» Πλαστικών Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που η EURODRIP ανοίγει τις πόρτες για να μπεί η κάλπη και σε συνεργασία με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Θήβας βάζουν τους εργάτες και ψηφίζουν. Που ήταν όμως όλοι αυτοί όταν η εργοδοσία της EURODRIP μείωνε τους μισθούς και τσαλαπατούσε τα δικαιώματα των εργαζομένων;Οι συνάδελφοι στην EURODRIP πρέπει να τα θυμούνται αυτά και να βγάζουν συμπεράσματα.Το Σωματείο όμως που δημιουργήθηκε από δραστήριους εργάτες, μπροστάρηδες του αγώνα, είναι αγκάθι στο μάτι της εργοδοσίας και των στηριγμάτων της, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Γι’ αυτό και η λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στην Προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου και στον Πρόεδρό της συνάδελφο Γ. Νικολάου.
Το Κλαδικό Σωματείο μας, χαιρετίζει την δημιουργία του.Θα σταθεί αρωγός στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του και μόνιμος συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας, για δημοκρατία στον χώρο δουλειάς, για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για καλύτερους όρους αμοιβής και γενικότερα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, εθνικότητας, πολιτικών ή θρησκευτικών αντιλήψεων του καθενός.

Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget