Η … ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

-Ηλίας Τραμπάκουλος-
Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη οργανώθηκε πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα. Ένα δικό μας παιδί, η Δασκάλα Παναγιώτα Κατσαγάννη, έκλεψε την παράσταση και η παρουσία της τράβηξε τις τηλεοπτικές κάμερες και άστραψαν πάνω της τα φλας των φωτογράφων.
 « Βγήκε από τα ρούχα της» και μπήκε στο κοστούμι του Αη Βασίλη. Ως … Αγιοβασιλίτσα και με μεγάλο ατού την εμφάνισή της και- κυρίως- την βροντερή φωνή της άρχισε να μοιράζει «δώρα». Τρελάθηκε και τα διοριστήρια στην εκπαίδευση πήγαιναν σύννεφο. Πλειοδοτώντας στις εξαγγελίες των υπουργών διόρισε μόνιμα 40.000 μόνιμους διορισμούς.
 «Άγιε μας Βασίλη κάνε το καλό
φέτος τα Χριστούγεννα φέρε διορισμό»,
 ήταν το βασικό σύνθημα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν. Στο χώρο της εκπαίδευσης δεν έχουν γίνει διορισμοί κοντά μια 10ετία και υπάρχουν χιλιάδες κενά. Η οργή των αναπληρωτών που οργώνουν την Ελλάδα από τη μια άκρη ως την άλλη μεγαλώνει όταν βλέπουν να διορίζονται- και καλώς διορίζονται- στους Δήμους και την Πυροσβεστική με λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται πάνω από 15 χρόνια ως αναπληρωτές και κάθε χρόνο δουλεύουν και σε άλλη περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά οικογενειακά προβλήματα. "Μπαμπάς του Σαββατοκύριακου" αυτοχαρακτηρίστηκε ο αναπληρωτής δάσκαλος Βασίλης Φερφύρης που εργάζεται στην περιοχή μας και κάθε Σ-Κ ανηφορίζει στην Λάρισα για να δει γυναίκα και παιδιά.
 «Και του χρόνου διορισμένοι», το δικό μας σύνθημα!

Ηλίας Τραμπάκουλος

πανελλαδική απεργία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget