Δελτίο Τύπου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την κινητοποίηση κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας

 Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, μπροστά στην απεργία στο Εμπόριο το προηγούμενο διάστημα, οργάνωσε εξορμήσεις και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, σε εμπορομάγαζα, σε σούπερ μάρκετ καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της πόλης.
Μαζί μας ήταν και η επιτροπή αγώνα μικρών εμπόρων. Μετά την συγκέντρωση ακολούθησαν αποκλεισμοί στα καταστήματα Zara Kids, VoiNoi, Crislia, όπου και τα καταστήματα έκλεισαν και παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολικό αποκλεισμό στο σ/μ Γαλαξίας.
Στους απεργιακούς αποκλεισμούς διαβάστηκε το πλαίσιο πάλης για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, καλέσαμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στο σωματείο ενώ με ένταση και παλμό τα συνθήματα ακούγονταν σε όλη την πόλη.
Προκλητική η στάση της εργοδοσίας των VoiNoi που απαιτούσε  από την υπεύθυνη του καταστήματος να φωτογραφίσει την απεργιακή φρουρά κάτι που δεν έγινε. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο σ/μ του ομίλου Γαλαξία.
Τονίσαμε την υποκριτική στάση της εργοδοσίας που διαφημίζεται σαν το "Ελληνικό Super Market",  ενώ από την άλλη αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν την Κυριακή, τορπιλίζουν και αποδιοργανώνουν την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Βάζουν επιπλέον εμπόδια στη μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τις συναδέλφισσες που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στα καταστήματα τους.
Στο τέλος της απεργιακής κινητοποίησης δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας , για να μην τολμήσουν να καταργήσουν στην πράξη την Κυριακή αργία.
Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή, δεν τους χαρίζουμε την ζωή μας. Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να κάνουν το βήμα δυναμώνοντας το σωματείο μας.


σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς,

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget