Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας - «Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για χώρους πολιτισμικής αναφοράς της Βοιωτίας»

Την τρέχουσα σχολική χρονιά (2016-2017) δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο νομό μας το Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας με θέμα: «Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για χώρους πολιτισμικής αναφοράς της Βοιωτίας». Το δίκτυο είναι υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου Φιλόλογων Ν. Βοιωτίας Ευστράτιου Μαϊστρέλλη και συμμετέχουν ήδη 19 σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.
Το Δίκτυό μας εγκρίθηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Αρ. Πρωτ. : Φ13.1/ 18939 /Δ2/6-2-2017 του ΥΠ.Π.Ε.Θ.), κατόπιν της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) με το με αρ. πρωτ. 3/19-01-2017 Απόσπασμα Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του, και θα έχει διετή διάρκεια.
 Στόχος μας είναι, αφού μελετήσουμε με τους/τις μαθητές/τριες μας το χώρο ή το μνημείο ή το μουσείο… που επιλέξαμε, να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού με ποικίλες δραστηριότητες βιωματικού τύπου, ώστε να καθίσταται γόνιμη και δημιουργική μια διδακτική επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο. Απώτερος στόχος μας να προχωρήσουμε σε μια συγκεντρωτική έκδοση του παραχθέντος υλικού, που θα αφορά τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς όλου του Νομού και θα μπορεί να αξιοποιηθεί από όποιο σχολείο επιθυμεί να επισκεφθεί την περιοχή μας ως έναυσμα για τη δημιουργία και υλοποίηση του δικού του εκπαιδευτικού προγράμματος.
 Το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας συμμετέχει στο Δίκτυο υποστηρίζοντας τη διαδικτυακή παρουσία του Δικτύου. Εδώ www.sekthivas.mysch.gr\dti\index.html μπορείτε να βρείτε τις Επιμορφωτικές Δράσεις του Δικτύου, τα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο και κυρίως τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που έχουν υλοποιήσει σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους του νομού μας.

Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget