Επίσκεψη αξιωματικών και υπαξιωματικών του Κ.Ε.Π. Θήβας στο Μαρτυρικό Δίστομο

 ‘’Βολές’’ στην Λήθη των εγκλημάτων των Γερμανών Ναζί από τους  άνδρες και τις γυναίκες του Πυροβολικού Θήβας  στο Μαρτυρικό Δίστομο!
 Αυτό ήταν το νόημα της επίσκεψης, χθες, ομάδας είκοσι αξιωματικών και υπαξιωματικών του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας (ΚΕΠΒ) στο Μαυσωλείο  και το ''Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού'' αλλά και στην πλούσια ''Αρχαιολογική Συλλογή'' Διστόμου!
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο επιμόρφωσης των στελεχών της Μονάδας σε θέματα που σχετίζονται με την αρχαία αλλά και νεώτερη Ιστορία του τόπου που αναπτύσσεται ο Σχηματισμός και την ευασθητοποίησή τους γύρω από σύγχρονα ζητήματα και προβληματισμούς κοινωνικού χαρακτήρα.

 Η συγκίνηση περίσσεψε τόσο κατά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με το χρονικό της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, την ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου - και εν συνέχεια του Μαυσωλείου, στον ομώνυμο λόφο όπου φυλάσσονται τα οστά των νεκρών. Ιδιαίτερα ουσιαστικές οι ερωτήσεις τους στους υπεύθυνους του Μουσείου Θυματων και η συζήτηση  για τις συνθήκες τις Σφαγής, τα στρατιωτικά ντοκουμέντα γύρω από αυτήν αλλά και την αξίωση της αποζημίωσης.
Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους  στην ιδιαίτερης αξίας ''Αρχαιολογικής Συλλογής'' που διατηρεί και παρουσιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού στο παρακείμενο διατηρητέο κτίριο του παλιού Σχολείου- στον τοίχο του οποίου εκτελέστηκαν οι πρώτοι 12 από τα 228 θύματα του  μαυρου Ιούνη του 44 .
Η επίσκεψη του ΚΕΠΒ έχει την αξία της για το Διστομο διότι η Μονάδα αυτή σχεδόν κάθε χρόνο αποδίδει τιμές με αποσπάσματα της και την Διοίκηση της κατά την επέτειο της Σφαγής.

Μαρτυρικό Δίστομο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget