Συνάντηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Μαΐου 2017 συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. στον απόηχο της «εξαγγελίας» του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία.
Εξαγγελία που δημιούργησε τεράστια αναστάτωση τόσο στους γονείς όσο και στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών που βλέπουν μία από τις σημαντικότερες και κοινωνικά αποδεκτές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαλύεται.
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξέφρασε στο προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. την κάθετη αντίθεσή της, στην τακτική λήψης αποφάσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς διάλογο, απαξιώνοντας σκόπιμα την θεσμική εκπροσώπηση τόσο των εργαζομένων όσο και των αιρετών.
 Ξεκαθαρίσαμε πως η «εξαγγελία» του κ. Γαβρόγλου βρίσκει κάθετα αντίθετους το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υπερασπιστούν αποφασιστικά και αγωνιστικά πρώτα από όλα τα δικαιώματα των παιδιών, τους γονείς αλλά και τα εργασιακά τους κεκτημένα δικαιώματα αφού η μονομερής απόφαση της Κυβέρνησης τους στερεί το εργασιακό και επιστημονικό τους αντικείμενο με ότι αυτό συνεπάγεται.
 Ενημέρωσε επίσης το προεδρείο της ΚΕΔΕ για την ειλημμένη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για πραγματοποίηση ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2017 από τις 7:00 η ώρα έως τις 12:00 το μεσημέρι αλλά και την πρόθεση της για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2017.
 Το προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. δεσμεύτηκε πως στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί την λήψη απόφασης που θα ζητά την ανάκληση της «εξαγγελίας» του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και την άμεση δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών πως η «εξαγγελία» αυτή δεν θα υλοποιηθεί, σε διαφορετική περίπτωση η Κ.Ε.Δ.Ε. θα περιμένει τις αποφάσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο επικείμενο Γενικό Συμβούλιο της 16ης Μαϊου 2017 και θα προχωρήσει σε ανάλογες αποφάσεις για την προάσπιση και αναβάθμιση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget