Ο Γιάννης Σταθάς σε εκδηλώσεις στο Βερολίνο

Γιάννης Σταθάς

Σήμερα 9 Μαϊου είναι ημέρα εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.Εορτάζεται το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου , που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και ολοκαυτώματα.
 72 χρόνια μετά η Γερμανία δεν έχει ακόμη αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις και δεν έχει επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στην Ελλάδα.
 Η Κυριακή 30/4/2017 ήταν μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για μένα γιατί πήρα μέρος σε δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο.
 Το πρωί πραγματοποιήθηκε στις σημερινές φυλακές του Brandenburg-Corden, που ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης και κατασκεύαζαν πολεμικά αεροπλάνα οι ναζί, εκδήλωση για τους 300 Έλληνες κρατούμενους , οι οποίοι είχαν βρεθεί εκεί ως αιχμάλωτοι πολέμου , παρουσία απογόνων όπως η Ντιάνα Σταυροπούλου κόρη ενός από αυτούς , η οποία ήταν συγκινητική στην ομιλία της.

 Το απόγευμα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου και της ομάδας πρωτοβουλίας «Οι ανεξόφλητες οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα» έγινε στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Mittelstrasse 33, 12167 Berlin, (U+S Bahnhof Rathaus Steglitz), μια πολύ δυναμική κουβέντα, παρουσία Ελλήνων και Γερμανών, για τις γερμανικές οφειλές από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επανορθώσεις - κατοχικό δάνειο - αρχαιολογικοί θησαυροί και ιδιωτικές διεκδικήσεις).
 Ο Αγώνας για δικαίωση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθούν τα θύματα των ναζί.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
 ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ
 Πρώην μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών
 Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών
 Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget