Ιερώνυμος: Η ΕΕ μετατράπηκε σε Ευρώπη εκμεταλλεύσεως

«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ δηλώνει τα προφανή, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις της από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας μετατραπεί από «Ευρώπη της αλληλεγγύης» σε «Ευρώπη της εκμεταλλεύσεως». «Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν.
Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως», σημείωσε ο πνευματικός ηγέτης των ορθόδοξων ελλήνων, κατά τη συνάντησή του με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Ταυτότητας, Μάρκους Ζέντερ, στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, τη Δευτέρα.
 Η δήλωση αυτή του Ιερώνυμου, σύμφωνα με δημοσιογραφικούς κύκλους έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις καθως οι “ευρωσκεπτικιστικές” δηλώσεις του απηχούν τα αισθήματα των λαϊκών στρωμάτων που σαρωτικά, πλέον, γυρίζουν την πλάτη στην ευρωζώνη και την ΕΕ και οποία ματαίως προσπαθούν να υποβαθμίσουν οι δημοσκοπήσεις.
 Άλλωστε η έξοδος από το ευρώ  και η ρήξη με την ΕΕ, είναι ένα βαθιά δημοκρατικό  προοδευτικό κοινωνικό ρεύμα  το οποίο θα εκφραστεί στην κάλπη.

Πληροφορίες: IΣΚΡΑ

ευρωσκεπτικιστής δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget