απαράδεκτες οι ποινικές διώξεις όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση των φορέων της πόλης στα διόδια της Θήβας

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελίας Θήβας να ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος πολλών δεκάδων εργαζομένων και κατοίκων της Θήβας για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των μαζικών φορέων της περιοχής στα διόδια της Θήβας τον Ιούλιο του 2014 με θέμα την τραγική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.
Ας ληφθεί υπόψη ότι με βάση νομοθετική διάταξη του Αυγούστου του 2016, η υπόθεση  αρχειοθετείται, η κλήση δηλαδή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο δεν ήταν αναγκαία.
Πρόκειται για ενέργεια που έχει αντικειμενικά στόχο να τρομοκρατήσει όσους συμμετείχαν σε μία κινητοποίηση για ένα δίκαιο και αυτονόητο αίτημα, την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας. 
Την ώρα που η κατάσταση στο Νοσοκομείο δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο από το 2013, πχ υπάρχουν τεράστια κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το κράτος επιλέγει να ασκεί ποινικές διώξεις σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για αυτό.
Φυσικά, η κίνηση αυτή είναι μέρος της τακτικής των διωκτικών αρχών να μετατρέψουν το εθνικό οδικό δίκτυο σε υγειονομική ζώνη, να διώκουν οποιονδήποτε τολμάει να οργανώνει κινητοποιήσεις σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που πάντα ακολουθούνται από τα περιβόητα «αγροτοδικεία».
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να χρυσοπληρώνουν τους «παραχωρησιούχους», τους επιχειρηματικούς ομίλους δηλαδή που ανέλαβαν με το αζημίωτο τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.
Με την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός καταστολής αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Από τη μια η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προκατόχων της για την υποβάθμιση της «δημόσιας» υγείας και συνολικά την εμπορευματοποίηση της υγείας, σε όφελος των ομίλων που δρουν στο χώρο. Από την άλλη, οι διωκτικές αρχές φροντίζουν να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των παραχωρησιούχων.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου, όταν και συζητήθηκε το θέμα των ποινικών διώξεων προτείναμε την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ημέρα εκδίκασης των υποθέσεων, στις 23 Μάη.
Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των υπολοίπων μαζικών φορέων που καλούσαν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, να αντιδράσουν έμπρακτα στην απαράδεκτη ενέργεια, η οποία επιβάλλεται να μη μείνει αναπάντητη.
Επιβάλλεται ακόμη να συνεχιστεί πιο οργανωμένα η διεκδίκηση πλήρους στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, κάλυψης των αναγκών του σε φάρμακα, εξοπλισμό, υλικά, κλπ. Η διεκδίκηση συνολικά συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας με βάση την εξέλιξη της Επιστήμης, που θα καλύπτει κάθε ανάγκη, συμπεριλαμβανομένης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ποινικές διώξεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget