ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ‘’ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ’’ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΝΟΣ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
 Χαιρετίζουμε την στάση των εργαζομένων στην εταιρία ΜΟΡΝΟΣ οι οποίοι έδωσαν την μάχη, με τις δίωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας με την απόφασή της να απολύσει 4 συναδέλφους.
Ταυτόχρονακαταγγέλουμε την διοίκηση της εταιρίας για τον εκβιασμό που προσπάθησε να περάσει προς την Διοίκηση του Σωματείου ΑΠΚΟ-ΜΟΡΝΟΣ λέγοντας πως αν δεν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και δεν κατέβει το πανό που είχε αναρτήσει για την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων δεν θα προχωρήσει στον διάλογο για την κατάρτιση της νέας Ε.Σ.Σ.Ε.Αυτή η στάση της διοίκησης της εταιρίας είναι ενδεικτική του πανικού που την κατέλαβε μετά την αγωνιστική διάθεση, την επιμονή και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι εργαζόμενοι.
 Δεν είναι τυχαία η σύνδεση, από πλευράς διοίκησης , της απόλυσης των συναδέλφων με την συζήτηση για την Ε.Σ.Σ.Ε. καθώς κάνει χρήση όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί, απολύοντας παλαιούς εργαζόμενους με δικαιώματα και καλύτερους μισθούς αντικαθιστώντας τους με νέους χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας.
 Η εργοδοσία γενικότερα στον όμιλο ΦΙΛΙΠΠΟΥ εντείνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα καθώς και στα υπόλοιπα εργοστάσια κινείται στην ίδια κατεύθυνση, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείσιμο τμημάτων. Η ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση πρέπει να πάρει απάντηση με τον συντονισμό της δράσης όλων των σωματείων του ομίλου για την απόκρουση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Είναι αναγκαία η άμεση σύσκεψη των σωματείων προκειμένου να καταλήξουν σε κοινό σχέδιο δράσης.
 Εφιστούμε την προσοχή ‘όλων των συναδέλφων και τους καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα γιατί η επίθεση θα συνεχιστεί.
 Ενόψει του διαλόγου για την κατάρτιση Ε.Σ.Σ.Ε. μετά την ομόφωνη απόφαση υπερψήφισης του διεκδικητικού πλαισίου από την Γενική Συνέλευση, η αποφασιστικότητα και το αγωνιστικό φρόνημα που διακατέχει τους εργαζόμενους είναι εφόδια για την πάλη διεκδίκησης Σ.Σ.Ε. που να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογένειών τους.

‘’ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ’’
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΝΟΣ
 ΘΗΒΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget