Το έγκλημα της ανακεφαλαιοποίησης θα επαναληφθεί για 4η φορά

Πλησιάζει το 4ο επεισόδιο της σειράς τρόμου για τον ελληνικό λαό, αυτό της νέας – για τέταρτη συνεχή φορά – ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Το οικονομικό έγκλημα της ανακεφαλαιοποίησης με θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους είναι σίγουρο ότι πρόκειται να επαναληφθεί. Αλλά όπως τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, τα ΜΜΕ τηρούν άκρα του τάφου σιωπή, αποκρύπτουν τη πραγματικότητα από τον κόσμο, αλλά παρ’ όλα αυτά μεταδίδουν συνεχώς διαφημίσεις τραπεζών που υπόσχονται ρυθμίσεις στους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών συνιστά πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο.
 Έλληνες τραπεζίτες, αλλά και Ευρωπαίοι κερδοσκόποι, έστησαν μια τρομακτική δολοπλοκία. Στην ανακεφαλαιοποίηση καθόρισαν αρχικά μηδενικές τιμές για τις μετοχές τους: Ένα (1) λεπτό για κάθε μετοχή της Eurobank, δύο (2) λεπτά για κάθε μετοχή της Εθνικής, τέσσερα (4) λεπτά για κάθε μετοχή της Alpha Bank και …τρία δέκατα του λεπτού για κάθε μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς! Με 1.000 ευρώ μπορούσε κάποιος να αγοράσει 333.000 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ή 100.000 μετοχές της Eurobank!!! Με 10.000 ευρώ, 3,5 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς! Παρανοϊκό! Αλλά αυτό επιτρεπόταν μόνο στους «θεσμικούς» απατεώνες, τους γύπες.
 Οι τραπεζίτες, μαζί με τους ξένους γύπες, έβγαλαν από τη μέση τους μετόχους των τραπεζών και, τον Ιούνιο του 2014, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ανερχόταν στο ποσό των 33,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πέρσι το Νοέμβριο η ανακεφαλαιοποίησή τους έγινε σε τιμές που υποβίβασαν την αξία τους στο αβυσσαλέο ποσό των… 747 εκατομμυρίων ευρώ. Προσφέρθηκε δηλαδή έκπτωση στους κερδοσκόπους της τάξης του… 97,8%! Οι παλιοί μέτοχοι αφανίστηκαν και έχασαν τα λεφτά τους. Μεταξύ αυτών και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχασε μέχρι δεκάρας τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει στις τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
 Κι αναμένεται ως κάτι παραπάνω από σίγουρο πλέον και η 4η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα την πληρώσουν κι αυτήν πολύ ακριβά οι Έλληνες φορολογούμενοι, όπως και όλες τις άλλες. Κι αυτοί που θα επωφεληθούν είναι πάλι οι ξένοι «επενδυτές» που αγόρασαν φτηνά τις ελληνικές τράπεζες, απέλυσαν τις διοικήσεις τους, και τώρα θα τις ελέγχουν και, μαζί μ’αυτές, θα ελέγχουν και ολόκληρη την ελληνική οικονομία και την όποια ανάπτυξή της.
 Με λίγα λόγια η κυβέρνηση παραδίδει τον μοχλό της ανάπτυξης της οικονομίας στους ξένους τραπεζίτες. Κι αυτοί θα κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να λογαριάζουν κανέναν.

danioliptes.gr

ανακεφαλαιοποίηση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget