Γιατροί έδωσαν εικονικά παραπεμπτικά και κλινικές χρέωναν ό,τι ήθελαν!

Eλέγχους στους παρόχους του αλλά και στους ασφαλισμένους πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες ο ΕΟΠΥΥ και ειδικά η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕ∆ΥΦΚΑ). Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν εντοπιστεί πολλές παραβάσεις και για το πρώτο τρίμηνο έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις και χρηματικές ποινές.
 Γιατροί, φαρμακοποιοί, υπεύθυνοι ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών είναι στο μικροσκόπιο και μάλιστα το 2015 κάποιοι αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ.
 Δείτε μερικά παραδείγματα:
 1/Ένας νεφροπαθής πήρε φάρμακα αιμοκάθαρσης προσκομίζοντας σε διάφορα φαρμακεία συνταγές συνταγογραφούμενες από διαφορετικούς γιατρούς. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ομοεθνής του, για τον οποίο συνταγογραφούνταν τα ίδια φάρμακα υψηλού κόστους, ενώ δεν ήταν νεφροπαθής, από διαφορετικούς ιατρούς. Η ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ αγγίζει τα 172.000 ευρώ.
 2/ Ένας γυναικολόγος χρέωνε τον ΕΟΠΥΥ με εικονικές επισκέψεις, συνταγογραφώντας παράλληλα εξετάσεις που δεν εκτελούνταν, προκειμένου να δικαιολογήσει τις 200 επισκέψεις κάθε μήνα.
 3/ Σε ιδιωτική κλινική διερευνήθηκε καταγγελία για νοσηλεία ασφαλισμένου, κι αποδείχτηκε ότι υπήρξε καταχρηστική χρέωση στον ασφαλισμένο ύψους 5.000 ευρώ.
 4/Ασφαλισμένος χρεώθηκε από ιδιωτική κλινική με το ποσό ων 8.924,63 ευρώ ενώ όπως προέκυψε από τον έλεγχο θα έπρεπε να χρεωθεί με το ποσό των 1.493,46 ευρώ.
 Εξάλλου, παραβάσεις με τα παραστατικά των επιθεμάτων κατακλίσεων διαπίστωσαν οι ελεγκτές, οι οποίοι εντόπισαν αποζηµίωση επιθεµάτων από τον ΕΟΠΥΥ σε τιµές µεγαλύτερες της λιανικής πώλησης ή του διαδικτύου.

http://www.iatropedia.gr/

εικονικά παραπεμπτικά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget