Διάθεση ανταποδοτικού τέλους 1,2 εκατ. από ΑΠΕ στη Βοιωτία

Πέντε χρόνια μετά τη σχετική ρύθμιση, οι κάτοικοι των περιοχών όπου είναι εγκατεστημένες ΑΠΕ θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το προβλεπόμενο ανταποδοτικό τέλος, που παραμένει αδιάθετο για τα έτη 2010 έως 2014. Το συνολικό ύψος φτάνει τα 18 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους μέσω συμψηφισμού με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Σύμφωνα με αυτή, τα συγκεκριμένα ποσά ανά κάτοικο θα αναρτηθούν σε πίνακα στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Η απόφαση προβλέπει διορία 1 μηνός για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. «Με τη διευθέτηση των, από το 2010 ακόμη, ανοιχτών θεμάτων, ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών.
 Στόχος του υπουργείου ΠΕΝ είναι να εξαντλεί τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν, προκειμένου να επιτυγχάνει την κοινωνική «υπεραπόδοση» των μέτρων που λαμβάνει», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο. Το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στην επίμονη προσπάθεια του υπουργείου, όσο και συναρμόδιων υπουργείων, ώστε να επιλυθούν πολλά προβλήματα, ορισμένα από αυτά χρόνια, τα οποία καθιστούσαν ανέφικτη την απόδοση των ως άνω ποσών, επισημαίνει επίσης το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Θήβα,τοπικά νέα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget