Με επιτυχία η πρεμιέρα του ΜΕΝΓΚΕΛΕ από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο

Εχθές το βράδυ έγινε στη Θήβα η πρεμιέρα του ΜΕΝΓΚΕΛΕ από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Μια παράσταση καταπληκτική που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις επαγγελματικές παραγωγές της Αθήνας. Έξοχη διδασκαλία, προσωπικές όσο και σπαρακτικές ερμηνείες, θαυμάσια χρήση της μουσικής, υπέροχες σκηνοθετικές επιλογές, κι ένας χώρος που παρέπεμπε ευθέως στον ζόφο του στρατοπεδικού κόσμου.
Μια θαυμάσια δουλειά, μια μεγάλη τιμή για μένα... (Και αυτό το λέω έχοντας το προηγούμενο της θρυλικής πια παράστασης του ΜΕΝΓΚΕΛΕ σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου με το Λάζαρο Γεωργακόπουλο και την Μυρτώ Αλικάκη - που γύρισε όλην την Ελλάδα επί τρία χρόνια...)
 Όταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μου είπε πριν από έξι μήνες πως θα ανεβάσει με το ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ. τον ΜΕΝΓΚΕΛΕ είπα μέσα μου πως σε τρεις το πολύ μήνες θα έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια. Με διέψευσαν: όχι μόνο φτάσανε στην πρεμιέρα, αλλά έχουν φτιάξει και μια έξοχη παράσταση. Κι δεν είναι τυχαίο που όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου είναι γεμάτες. Ελπίζω η παράστασή του ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ. να συνεχίσει. Και θα συνεχίσει...
 Κι όλο και περισσότερο σκέφτομαι πως το πιο επώδυνο για μένα κείμενό μου (και συνάμα το πιο ακραίο ηθικά και πολιτικά έργο μου) ίσως να μην είναι μάταιο.
 Προς τον Λάζαρο, τον Αντώνη, την Νίνα και όλους υπόλοιπους συμμετέχοντες συντελεστές του ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ. (που πέρα από σπουδαίοι καλλιτέχνες είναι και θαυμάσιοι άνθρωποι) ένα μεγάλο ευχαριστώ...
Ευχαριστούμε το Θανάση Τριαριδη για το έργο που γέννησε και για την γενναιοδωρία του

Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget