ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας

Η πλειοψηφία (ΣΑΕΚΕ - πρώην ΠΑΣΚΕ) του Ε.Κ.Θήβας με επικεφαλής τον πρόεδρο, χρησιμοποιώντας κάθε άτιμη μεθόδευση - όπως άλλωστε κάνουν τόσα χρόνια - έβαλαν σε κίνηση το μηχανισμό παραγωγής αντιπροσώπων και ενόψει του συνεδρίου του Ε.Κ.Θ. το 2016.
 Αυτή τη φορά επιχείρησαν αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ να κάνουν εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας.
 Πρόκειται για ακόμη ένα σωματείο «σφραγίδα» χωρίς λειτουργία και δράση, που η πρόεδρός του, Σκαλή Γεωργία, είναι εκλεγμένη στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Ε.Κ.Θ.!!!
 Εδώ και αρκετό καιρό (από 31/10/2015) εργαζόμενοι - ιδωτικοί υπάλληλοι, ζητούσαν από την πρόεδρο να τους γράψει στο σωματείο και εκείνη τους απέφευγε συστηματικά. Αναγκάστηκαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας με αντιπροσωπεία τους, στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. στις 25/1/2016. Εκεί ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. και η πλειοψηφία έκαναν τα «παγώνια», λέγοντας ότι είναι θέμα του σωματείου.
 Στις 23 Φεβρουαρίου μάθαμε απο τους ίδιους εργαζόμενους ότι γίνονται εκλογές στο ΚΕΠ Σχηματαρίου όπου και μεταβήκαμε. Εκεί προσήλθε σχεδόν όλη η ΣΑΕΚΕ μαζί με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Θ. (δηλαδή αυτοί που δεν είχαν άποψη ή δήλωναν άσχετοι με το θέμα) και την πρόεδρο του σωματείου. Εκεί διαπιστώσαμε ότι κάποιοι απ' αυτούς ήταν υποψήφιοι και άλλοι μέλη του σωματείου!!!
 Ζητήσαμε απ' όλους αυτούς να σταματήσουν τον εκφυλισμό, να αναβάλλουν τη διαδικασία, να γράψουν τον κόσμο που έχει υποβάλλει αίτηση εγγραφής και να γίνουν οι εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό και τη νομοθεσία.
 Αφού αρνήθηκαν απευθυνθήκαμε στον Δικαστικό αντιπρόσωπο και του ζητήσαμε να μην αρχίσει η διαδικασία γιατί διαπιστώνεται κατάφορη παράβαση των καταστατικών διατάξεων και της νομοθεσίας. Σοβαρές ευθύνες φέρει και ο Δικαστικός που παρά τις επισημάνσεις μας ξεκίνησε τη διαδικασία. Γι' αυτό υποβάλλαμε ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών.
 Παρά ταύτα οι εκλογές συνεχίστηαν μέχρι τις 17:00 με 32 ψηφίσαντες, όπου με προσωπικό της έγγραφο η απερχόμενη πρόεδρος του σωματείου ζήτησε τη διακοπή των εκλογών, ενώ ήταν προγραμματισμένες και για τις 24 & 25 Φεβρουαρίου!!!
 Την ίδια μέρα δεχτήκαμε καταγγελίες από εργαζόμενους της περιοχής ότι τους ζητήθηκε από τον εργοδότη τους να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα γιατί θα έρθει το Ε.Κ.Θ. για να ψηφίσουν!!!!!!!!
 Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους τις πρακτικές και τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτές οι δυνάμεις αποτελούν εμπόδιο στο ζωντάνεμα των σωματείων και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας.
 Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους να συμμετέχουν στα σωματεία ενεργά και να ελέγχουν. Να μην επιτρέψουν τις διαλυτικές καταστάσεις, τον εκφυλισμό, τη νοθεία και τη συνεργασία με την εργοδοσία.
 Τέλος σ' συτούς που κινούν το μηχανισμό παραγωγής αντιπροσώπων με τα σωματεία «σφραγίδες» λέμε το εξής: Μη διανοηθούν να συνεχίσουν τα ίδια. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να ξέρουν ακόμη ότι θα τους ξετρυπώσουμε όπου και να πάνε.
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1)ΓΣΕΕ, 2)ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, 3)ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, 4)ΤΥΠΟΣ-ΜΜΕ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

Θήβα,τοπικά νέα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget