Ανακοίνωση – κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ‏ στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία του ΟΑΕΕ Λιβαδειάς

Όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες της πόλης μας, να συμμετάσχουν στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία του ΟΑΕΕ Λιβαδειάς, την Τρίτη στις 1230. Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελεί ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, αφού ουσιαστικά την μετατρέπει σε ατομική υπόθεση.
 Έρχεται να ολοκληρώσει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό. Σχεδιασμός που εμπεριεχόταν στις κατευθύνσεις της ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται άξια στη βρώμικη δουλειά αφού αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας αυτές τις κατευθύνσεις που αποτελούσαν ταυτόχρονα και πάγιο αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
 Με το νέο σχέδιο νόμου νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, και δίνει ένα ακόμα σοβαρό χτύπημα στα λαϊκά εργαζόμενα στρώματα και τις οικογένειές τους.
 Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας που θα αφήσει βαθιές πληγές σε παλιούς και νέους συνταξιούχους, σε χιλιάδες νοικοκυριά.
 Να πάρουμε υπόψη μας ότι αυτή δεν είναι η τελική πρόταση που θα έρθει στη βουλή.
 Αυτή είναι η πρόταση δήθεν της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι θα πάει να δώσει «σκληρή μάχη» με τους δανειστές.
 Η κοροϊδία συνεχίζει να πηγαίνει δηλαδή σύννεφο αφού είναι γνωστά τα αποτελέσματα και όλων των προηγούμενων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης.
 Να μη περάσει η εξαπάτηση και η στάση αναμονής που θέλουν να δημιουργήσουν για να μετριάσουν τις αντιδράσεις.
 Εδω και τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός αφού το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα δυσμενέστερο μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
 Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει τις προκλήσεις προς τους εργαζόμενους και τους α/α μιλώντας για δήθεν απονομή δικαιοσύνης και ισότητας για το ασφαλιστικό. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα και τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, πατάει πάνω στις ήδη διαμορφωμένες μειώσεις για να πετσοκόψει ακόμα παραπέρα τις συντάξεις.
 Καμιά εμπιστοσύνη, έχουν ήδη δοκιμαστεί και στην εξαπάτηση και στην αντιλαική πολιτική
 Στις 11 μειώσεις των συντάξεων που επικαλείται, υπάρχουν επιπλέον δυο μειώσεις με τους νόμους του καλοκαιριού( μειώσεις συντάξεων υπέρ υγείας ) και πλέον ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός με τον νέο υπολογισμό και τον επανυπολογισμο όλων των συντάξεων σε κύρια και επικουρική ασφάλιση, σε εφάπαξ, σε αναπηρικές συντάξεις και ΕΚΑΣ που θα μειώσουν παραπέρα σημαντικά το λαϊκό εισόδημα.
 Η κυβέρνηση που θα έδινε τη 13η σύνταξη τον προηγούμενο μήνα, με τον πιο επίσημο και τρανταχτό τρόπο μέσω του κειμένου ενταφιάζει το δικαίωμα στη 13η και 14η σύνταξη καθώς αναφέρεται ρητά πως « το ποσό της κανονισθείσας κατά τα ανωτέρω σύνταξης καταβάλλεται ανά μήνα, δώδεκα φορές το χρόνο».
 Καμώνονται ότι σκέφτονται τους ανθρώπους του μεροκάματου και είναι οι ίδιοι που συνυπέγραψαν τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης οδηγώντας τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων στη δουλειά μέχρι τον τάφο.
 Το παίζουν υπερασπιστές των αδυνάτων και είναι οι ίδιοι που ετοιμάζονται να ψαλιδίσουν οποιαδήποτε προνοιακά επιδόματα ή άλλες παροχές δίνονταν ακόμα σε πιο αδύναμες ή εξειδικευμένες κατηγορίες. Εκεί οδηγεί εκ πείρας και η περιβόητη ενοποίηση των ταμείων που θα οδηγήσει σε προς τα κάτω ενοποιήσεις.
 Δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τα ποσά που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στην κατακρεούργηση των αποθεματικών ( δεκαετία 60-70,χρηματιστηριο, PSI, ανακεφαλαιοποιηση).
 Μιλάει για βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, «για να έχουν ελπίδα οι σημερινοί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να πάρουν κάποτε σύνταξη και κάνει γαργάρα ότι και η ίδια αποδέχθηκε την καταλήστευση των αποθεματικών, τις προκλητικές εισφοροδιαφυγές των μεγαλοκαπιταλιστών.
 Η ίδια είναι αυτή που μείωσε ακόμα περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση στον τελευταίο κρατικό προυπολογισμό κατακλέβοντας ακόμα 1,8 δις ευρώ από την υποχρέωση που έχει να χρηματοδοτήσει ασφάλιση και κοινωνικές παροχές. Αυτοί με τις πολιτικές τους οδήγησαν τα ταμεία σε αυτή την κατάσταση και τώρα βάζουν για μια ακόμα φορά το λαό να πληρώσει το μάρμαρο
 Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως όσον αφορά τις εκτιμήσεις τους.
 Η στάση μας όσον αφορά το ασφαλιστικό είναι σταθερή και καθαρή από την πρώτη στιγμή.
 Είναι η μόνη που αναγνωρίζει την ασφάλιση υγεία πρόνοια ως αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και όχι ως λογιστικό πρόβλημα.
 Η προτροπή να βάλουμε όλοι πλάτη να λυθεί το πρόβλημα του ασφαλιστικού, είναι πολιτική στάση, δείχνει το χαρακτήρα κομμάτων και συνδικαλιστικών ηγεσιών.
 Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι , οι συνταξιούχοι, δούλεψαν και δουλεύουν μια ζωή.
 Είναι αυτοί που παράγουν τα πάντα πάνω σε αυτόν τον τόπο. Αυτός τους ο μόχθος, καταληστεύεται από μια χούφτα παράσιτα, από τους μεγαλοκαρχαρίες που αποσπούν όλο αυτόν τον πλούτο.
 Το κοινωνικοασφαλιστικό είναι κατάκτηση που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα και δεν τους το χαρίζουμε.
 Πληρώσαμε ήδη αρκετά την κρίση τους και την έξοδο από αυτή.
 Δεν θα βάλουμε και μόνοι μας αυτή την μεγάλη κατάκτηση στο τραπέζι του Προκρούστη προκειμένου να αυγαταίνουν αυτοί τα κέρδη τους.
 Αυτό είναι το σύστημά τους, η οικονομία τους.
 Τέτοιες είναι και οι κυβερνήσεις τους.
 Προκειμένου να συνεχίσουν να κερδοφορούν ετοιμάζονται εν έτει 2016, με την πραγματική παραγωγικότητα της εργασίας στα ύψη, να διαγράψουν ακόμα και αυτή τη μικρή υποχρέωση που έχουν απέναντι στον εργαζόμενο λαό.
 Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουμε τις προτροπές τους να βάλουμε πάλι πλάτη στη σφαγή μας, αντίθετα παλεύουμε εδώ και τώρα να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους.
 Πρέπει να έχουμε απολύτως καθαρό ότι με το προτεινόμενο Ν/Σ κατακρεουργούνται τα δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων με χαμηλά εισοδήματα. Τι αλλαγές έχουμε:
 1. Συνδέει την ασφαλιστική εισφορά με το εισόδημα στο ύψος του 20%. Ελάχιστο καταβαλλόμενο ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό (580)
 2. Μειώνει δραματικά τα ποσοστά αναπλήρωσης τσακίζοντας ιδιαίτερα τις κατηγορίες που δεν μπορούν να συμπληρώσουν πάνω από 15-20 χρόνια ασφάλισης. Κατηγορίες που συνεχώς θα διευρύνονται με την αναδουλειά που υπάρχει.
 3. Παγίωση της κατάργησης 13ης και 14ης σύνταξης
 4. Ενοποίηση των ταμείων με στόχο την προς τα κάτω περικοπή των παροχών
 Με βάση τα παραπάνω είναι κατανοητό ότι για εισοδήματα χαμηλά, η σύνταξη που αντιστοιχεί μετατρέπεται κυριολεκτικά σε επίδομα πτωχοκομείου.
 Ας μην καμώνεται η κυβέρνηση ότι εγγυάται δήθεν την εθνική σύνταξη όταν τα ποσά που θα παίρνουν οι συνταξιούχοι είναι δραματικά μικρά, δεν φτάνουν ούτε για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα.
 Δυο παραδείγματα
 Με δηλωμένο εισόδημα 7000 ευρώ ετησίως σε 15 χρόνια 454,32 σύνταξη και σε 35 χρόνια 603,87
 Με εισόδημα 12000 ευρώ στα 15 χρόνια 504 ευρώ σύνταξη και στα 35 χρόνια 759,20 ευρώ σύνταξη.
 Αξίζει εδώ να θυμηθούμε ότι ενώ το 2005 στα 35 χρόνια στην 6η κλάση η σύνταξη του ΤΕΒΕ ήταν 1650 περίπου ευρώ και με το 258 Π.Δ. είχε οδηγηθεί στα 970.
 Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των α/α δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 12000 καταλαβαίνουμε τις συνέπειες για την πλειοψηφία των συναδέλφων.
 Οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση αφορούν τους πάντες.
 -Αφορούν τους νέους αυτοαπασχολούμενους που δε θα δουν ποτέ σύνταξη. Που βλέπουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους να εξανεμίζονται
 -Αφορούν όμως και τους συνταξιούχους. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ και άλλη μια ¨πολιτική αλητεία¨ που κάνει η κυβέρνηση. Για να αποφύγει την οργή των ήδη συνταξιούχων για την πολλοστή μείωση των συντάξεων τους και την συμπαράταξη τους με τους ενεργούς συναδέλφους, δεν τους μειώνει τη σύνταξη για τα επόμενα 2 χρόνια, ελπίζοντας στην ανοχή τους. Οι συντάξεις των συνταξιούχων θα προσαρμοστούν όμως και αυτές στους νέους συντελεστές όπως και οι συντάξεις τους παρα το γεγονός ότι χρυσοπλήρωσαν για χρόνια τις εισφορές τους.
 Προσπαθούν να ¨ψελλίσουν¨ οι κυβερνητικοί ότι μειώνουν τις εισφορές για τους μικρούς α/α, διευκολύνοντας τους δήθεν να αποπληρώσουν τα ασφάλιστρα. θυμίζουν το ¨ να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι¨. Απ’ τη μια η κυβέρνηση τσακίζει κυριολεκτικά το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων με την αλλεπάλληλη φορολογία που έχει επιβληθεί, και τώρα το παίζει φιλεύσπλαχνη κρύβοντας ότι ουσιαστικά για τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους η κοινωνική ασφάλιση- σύνταξη ουσιαστικά εξανεμίζεται.
 * Κατάργησαν το αφορολόγητο
 * Πήγαν την Εφορία στο 26% και 29% από το πρώτο ευρώ.
 * Αφαίρεσαν το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
 * Επέβαλλαν τέλος επιτηδεύματος.
 * Αύξησαν Δημοτικούς φόρους και τέλη.
 * Διπλασίασαν την προκαταβολή φόρου.
 * Φόρτωσαν νέα βάρη στις Τραπεζικές συναλλαγές.
 * Επέβαλλαν τη χρήση πλαστικού χρήματος με υπέρογκο κόστος.
 * Παίρνουν τα σπίτια και τα εργαλεία της δουλειάς μας με την επιτάχυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
 Και τώρα το παίζουν και υπερασπιστές μας
 ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!
 Χάνουν όλοι από το ν/σ/ της κυβέρνησης;
 Και βέβαια όχι.
 Την ώρα που εξανεμίζονται οι συντάξεις μας και οι στοιχειώδεις παροχές περίθαλψης, οι μεγαλοεργοδότες κάνουν πάρτι αφού βλέπου ότι η κυβέρνηση ορθώς επιλέχθηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά.
 Καταφέρνει να βάλει ταφόπλακα και να υλοποιήσει την χρόνια απαίτησή τους για διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικου.
 Ακόμα περισσότερο. Την ώρα που το έκτρωμα του ασφαλιστικού έβλεπε το φώς της δημοσιότητας , την ίδια ώρα έφτανε στη βουλή 600 σελίδων κείμενο που διευκολύνει τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιριών. Πριν προλάβει να τελειώσει το μνημόσυνο της κοινωνικής ασφάλισης, σφάζει στήνει γιορτινό τραπέζι για τους γύπες που λυμαίνονται τον χώρο
 Τερμα πια στην κοροιδία.
 Συναγωνιστές – και Συναγωνίστριες
 ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
 ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
 ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ!!
 Δεν έχουμε το δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας, να αφήσουμε να περάσει αυτό το Ν/Σ. Ο καθένας και καθεμιά μας, μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι στην ματαίωση των σχεδιασμών τους.
 Η τύχη του Ν/Σ βρίσκεται κυρίως στα δικά μας χέρια.
 Στα Σωματεία, στις Ομοσπονδίες, στις Ενώσεις.
 Τώρα άμεση συζήτηση, ενημέρωση των χιλιάδων συναδέλφων. Να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τις εξελίξεις, τις συνέπειες, τι μας περιμένει. Μην περιμένουμε να ενημερωθούν από τα κανάλια που το μόνο που κάνουν είναι να παραπληροφορούν.
 Αποφάσεις καταδίκης του εκτρώματος που ονομάζουν «ασφαλιστική μεταρρύθμιση». Αποφάσεις καταδίκης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που της φαίνεται, ότι δεν είναι αρκετά ρεαλιστικό και ετοιμάζουν ακόμη χειρότερους όρους μέχρι να έρθει για ψήφιση στη Βουλή.
 Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο!
 Μέχρι να το φέρουν στη βουλή, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο ποτάμι που θα το πνίξει.
 Αυτό σημαίνει από σήμερα κιόλας καθημερινό πρόγραμμα δράσης για το κάθε σωματείο και Γραμματεία: περιοδείες, συσκέψεις, συνελεύσεις, ατομικές συζητήσεις και κάθε άλλο πρόσφορο μέτρο πρέπει να αξιοποιηθεί.
 Κανείς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να μείνει αμέτοχος. Είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχος.
 Όλα τα σφυριά να βαράνε για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που θα κάνουμε στην Πανελλαδική απεργία και το κλείσιμο των μαγαζιών μας, μόλις το Ν/Σ εμφανιστεί στη Βουλή.

Θήβα εργασία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget