Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» - επιστολή προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,
Εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε την αγωνία μας για τη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση που συνεχώς βρίσκεται στο στόχαστρο περικοπών, συρρίκνωσης, υποβάθμισης και απαξίωσης. Δυστυχώς, βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις όλοι μας. Το ζείτε κι εσείς οι ίδιοι καθημερινά.

 Για ακόμη μια χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ συνταξιοδοτήθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Πολλοί συνάδελφοί μας αναπληρωτές που εργάστηκαν πέρσι θα προστεθούν στις ουρές της ανεργίας. Σκεφτείτε τον αντίκτυπο των παραπάνω στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Αντί τα παιδιά μας να γίνονται λιγότερα στις τάξεις και να αυξάνεται η ποιότητα του μαθήματος γίνονται πιο πολλά με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται. Τα πολυπληθή τμήματα θα είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αμέτρητες ώρες μαθημάτων χάνονται. Ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου οδηγείται στην απόλυτη απαξίωση. Μπορεί και φέτος η πολιτεία να πέτυχε(!) να στείλει τα σχολικά βιβλία έγκαιρα στις τάξεις – όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα του πολιτισμένου κόσμου – αλλά μια σειρά άλλων προβλημάτων όπως η υποχρηματοδότηση των σχολείων, η έλλειψη υποστηρικτικών δομών (ενισχυτική διδασκαλία, τάξεις υποδοχής),η υπολειτουργία των Ειδικών Σχολείων αλλά και τα προβλήματα στο βοηθητικό προσωπικό (πληρωμή καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και τροχονόμων) βάζουν εμπόδια στην ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων
Πολλά σχολεία εξακολουθούν να είναι κλειστά στη Βοιωτία, ακόμη περισσότερα λειτουργούν με ελάχιστους εκπαιδευτικούς . Αρκετά στεγάζονται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, με έλλειψη σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής (εργαστήρια, βιβλιοθήκες, υπολογιστές κλπ.) .Το νηπιαγωγείο συνεχίζει να είναι το αποπαίδι της γενικής εκπαίδευσης. Τα παιδιά μας μένουν εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου. Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή παραμένει γράμμα κενό περιεχομένου .
Καταργείται ουσιαστικά η ενισχυτική διδασκαλία, υπάρχει συνειδητή υπολειτουργία των τμημάτων Ένταξης και των Ειδικών Σχολείων για μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες Το παιδί μας, γυρίζει εξουθενωμένο από το σχολείο και πρέπει να ξεκινήσει, αμέσως μετά, ένα μαραθώνιο εξωσχολικών δραστηριοτήτων, που πληρώνονται πανάκριβα Η συνεχόμενη μετακύληση των ευθυνών της πολιτείας, μας αναγκάζει να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη στήριξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των παιδιών μας (διδακτικές επισκέψεις, χαρτί φωτοτυπίας, υλικά νηπιαγωγείου). Πολλαπλασιάζεται η ένταση των φαινομένων σχολικής αποτυχίας και εγκατάλειψης .
Η επένδυση στην παιδεία είναι η μοναδική ελπίδα εξόδου από την κρίση .
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να προστατέψουμε την Ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες, χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποιήσεις.
 Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για :
Ø Ενιαία 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Ø Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή .
Ø Μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών.
Ø Μείωση των μαθητών ανά τμήμα στο 1:20 και 1:15 στο νηπιαγωγείο
Ø Ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Ø Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία .
Ø Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία που να εξυπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, την κριτική σκέψη και την ολόπλευρη γνώση
Αγαπητοί γονείς, Απευθυνόμαστε σε σας όχι μόνο γιατί είστε οι γονείς των μαθητών μας αλλά και γιατί είστε κι εσείς εργαζόμενοι. Αισθανόμαστε ότι λίγο ως πολύ ξυπνάμε με τις ίδιες αγωνίες και κοιμόμαστε με τα ίδια άγχη . Γιατί τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να υπάρχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους (πετρέλαιο, γραφική ύλη, λογαριασμοί κλπ). Γιατί οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι νέοι αδυνατούν να ζήσουν με μισθούς εξαθλίωσης των 640 ευρώ. Γιατί αρνούμαστε η ζωή μας να κινείται κάτω από φοβικά σύνδρομα.
Σας ζητούμε να σταθείτε συμπαραστάτες στον αγώνα μας και στα οράματά μας για μια καλύτερη παιδεία.
 Για την αναγκαιότητα ενός κλίματος εμπιστοσύνης, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης στις σχέσεις μας και σεβασμού στο έργο και τις προσπάθειες του μαχόμενου εκπαιδευτικού.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»

syllekpaidpe.thivas@gmail.com
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus][facebook][blogger]

θηβα real news

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget