Ο Τσίπρας κερδίζει τα media και τις εντυπώσεις

Κύμα συμπαράστασης από τα διεθνή media εχει ξεσηκώσει τις τελευταίες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ μεγάλη είναι η απήχησή του πλέον και στη διεθνή κοινή γνώμη. Web sites, εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια αλλά και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, οι reporters εκφράζουν πλέον ανοιχτά είτε στη στήριξή τους στον Έλληνα πρωθυπουργό, είτε την αποδοκιμασία τους στη Γερμανία του Σόιμπλε και της Άνγκελα Μέρκελ.

 Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που χαρακτηρίζει το έγγραφο του Eurogroup «Λίστα με φρικαλεότητες», την κριτική του Πωλ Κρούγκμαν που μιλάει ευθέως για πραξικόπημα.
 Πιο ξεκάθαρη εικόνα είναι αυτή που μεταδίδουν τα ισπανικά media χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα θύμα Τζιχαντιστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τον υπέβαλαν σε εικονικό πνιγμό, δημοσίευμα το οποίο αναπαράγει αποδεχόμενος και ο βρετανικός Guardian.
 Την ίδια ώρα και βλέποντας τη διόγκωση του κύματος συμπαράστασης προς τον Αλέξη Τσίπρα στάση αλλάζει και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς,  οποίος παίρνει αποστάσεις από τους χειρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αδειάζει δημοσίως τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ για το ταμείο με εγγυήσεις 50 δισ.
 Η εντεινόμενη δημόσια στήριξη προς τον Αλέξη Τσίπρα εκδηλώνεται πλέον και από Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους πολίτες μέσω twitter και facebook στέλνοντας σαφές μήνυμα στους ηγέτες ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τις κλειστές πόρτες και τους διαδρόμους των Βρυξελλών και πως το ελληνικό πρόβλημα γίνεται αντιληπτό σε ολόκληρη την κοινωνική διαστρωμάτωση της Ευρώπης.
   Σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της έναντι της Ελλάδας από τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν της γαλλικής Αριστεράς, «θυμίζοντας» μέσω Twitter ότι «η φράση για τον κίνδυνο τρίτης καταστροφής της Ευρώπης από την Γερμανία ανήκει στον Γιόσκα Φίσερ, Γερμανό, οικολόγο, πρώην υπουργό του Σρέντερ».
 Παγκόσμια συμπαράσταση μέσω twitter
 Στην πιο δύσκολη κρίσιμη νύχτα της πρόσφατης ιστορίας της, η Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι μόνη. Ολόκληρος ο πλανήτης, από την Ευρώπη έως τη Βόρεια και Νότια Αμερική, βρίσκεται στο πλευρό της χώρας μας με εκατομμύρια tweets, τα οποία στη μεγάλη πλειοψηφία τους καταφέρονται εναντίον των δανειστών και όλων όσων γίνονται απόψε στις Βρυξέλλες.
 Χρήστες του Twitter απ' όλο τον κόσμο, με κάθε τρόπο, αποδοκιμάζουν τη συμπεριφορά των δανειστών προς τους Έλληνες, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στο λαό μας.
 Το hastag #thisisacoup (σ.σ. «αυτό είναι ένα πραξικόπημα») είναι αυτή την στιγμή το δεύτερο σε δημοτικότητα topic σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμη, είναι πρώτο στη χώρα μας και σε πολλές ευρωπαϊκές, με πιο χαρακτηριστική τη Γερμανία.


http://www.sofokleousin.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget