Επιστολή προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων και του γεγονότος ότι μεταξύ των προαπαιτούμενων μέτρων για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρής, ζητεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης επίσημη ενημέρωση και αποστολή του σχετικού σχεδίου νόμου προ της καταθέσεως στη Βουλή, προκειμένου το δικηγορικό σώμα να ανταποκριθεί ουσιαστικά στο θεσμικό του ρόλο συμβάλλοντας δημιουργικά και τεκμηριωμένα στην εν λόγω διαδικασία.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων των τελευταίων ημερών, έγινε γνωστό ότι μεταξύ των προαπαιτούμενων μέτρων για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν άμεσα την απονομή της Δικαιοσύνης και την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Ας σημειωθεί ότι στο άμεσο παρελθόν, όπως λ.χ. το τελευταίο εξάμηνο του έτους 2014, το δικηγορικό σώμα είχε λάβει σαφή θέση για το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που είχε τότε κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και παρά τη διαφαινόμενη χρονική πίεση Ενόψει των ανωτέρω
θεωρούμε επιβεβλημένο να έχουμε άμεσα επίσημη ενημέρωση για τις επερχόμενες αλλαγές στο πεδίο λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης, με την αποστολή του σχετικού σχεδίου διατάξεων, προ της καταθέσεως στη Βουλή, προκειμένου να ανταποκριθούμε ουσιαστικά στο θεσμικό μας ρόλο, συμβάλλοντας δημιουργικά και τεκμηριωμένα στην εν λόγω διαδικασία.
 Με τιμή,

ΒΑΣΙΛΗΣ E. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget