ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 -Του Θανάση Τσάκωνα -
Τα τελευταία 6 χρόνια ο ελληνικός λαός ζει μέσα στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης. Είναι απόρροια των πολιτικών που ασκήθηκαν από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τόσο της κεντρική Ευρώπη όσο και των σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων του νότου. Μια κρίση η οποία δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά όλου του οικοδομήματος της ευρωπαϊκής πολιτικής της λιτότητας.

 Οι μνημονιακές πολιτικές των εθελόδουλων και υποτακτικών κυβερνήσεων στη Μέρκελ και Σόιμπλε βύθισαν το χώρα και το λαό σε μια συνεχή φτωχοποίηση. Οι ΓΑΠ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ , ΣΑΜΑΡΑΣ & ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ως πειθήνια όργανα μιας γερμανικής Ευρώπης επιτέλεσαν στο έπακρο το καθήκον απέναντι στα αφεντικά τους. Οι μνήμες νωπές για τι yeς men σε όλα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους τους πολίτες της χώρας μας. Οι πολιτικές των μνημονίων οδήγησαν σε μια διαρκή ύφεση την οικονομία ης χώρας με 3.000.000 πολίτες να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, 1.500.000 καταγεγραμμένους άνεργους, 60% ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών, χιλιάδες μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν, συνάνθρωποί μας έχασαν τη δουλειά τους, τα σπίτια τους, τους κόπους μιας ζωής. Ταυτόχρονα 5.000 έδωσαν τέλος στη ζωή τους μη ανεχόμενοι την ταπείνωση και τον ευτελισμό. Οι κάδοι απορριμμάτων, τα κοινωνικά ιατρεία, τα παντοπωλεία , οι χώροι παροχής συσσιτίων γίνονται σημείο συνάντησης του δοκιμαζόμενου λαού.
 Στις 5 Ιούλη ο ελληνικός λαός μέσα από τη ψήφο του έδωσε την απάντηση του. Περήφανα, θαρραλέα , αποφασιστικά είπε τέλος στις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών που βγαίνουν κερδισμένοι από τη δική του φτώχια και ανέχεια . Έστειλε το μήνυμα ότι δεν ανέχεται άλλα μνημόνια, άλλη φτώχια, άλλη ταπείνωση. Το 62% του ΟΧΙ έδειξε ότι δεν εκβιάζεται , δεν φοβάται, ορθώνει το ανάστημά του σε κάθε ντόπιο δοσίλογο υπερασπιστή του Δ’ Ράιχ καθώς και σε κάθε ξένο προπαγανδιστή των υφεσιακών πολιτικών.
 Η κάθε ‘άλλη’ ερμηνεία της ετυμηγορίας του λαού από τους εντός και εκτός της χώρας θα βρει τον ίδιο το λαό απέναντι..
 Θα είναι ολέθριο λάθος η όποια παρερμηνεία του δημοψηφίσματος και της απόφασης του λαού. Είναι ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και του λαού να στηρίξει τη δημοκρατία στο χώρο που γεννήθηκε. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να μην περιφρονήσει την απόφαση του λαού.
 Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πει σήμερα το δικό της ΟΧΙ απέναντι στους κερδοσκόπους ‘εταίρους’ που κερδοσκοπούν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Η αξιοπρέπεια και η επιβίωση είναι καθήκον της.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget