Δήλωση του Θανάση Σκούμα '' Στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά δεν συμφωνώ με ένα νέο πρόγραμμα ''

Ψήφισα παρών, εκφράζοντας την αντίθεση μου στον εγκλωβισμό της χώρας και του λαού στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της μνημονιακής εξάρτησης. Ο ελληνικός λαός με την ελεύθερη έκφραση του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απέρριψε τη λιτότητα και το τελεσίγραφο των δανειστών.
 Η ζητηθείσα εξουσιοδότηση από την Κυβέρνηση για διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αφού αφορά μέτρα αντίστοιχα με αυτά που απέρριψε το δημοψήφισμα, δεν είναι συμβατή ούτε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη λαϊκή πρωτογενή έκφραση του δημοψηφίσματος.
 Είναι γεγονός ότι αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν την πραγματική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστούν το αποκορύφωμα ενός ασφυκτικού εκβιασμού και ωμής απειλής από τους δανειστές.
 Στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά δεν συμφωνώ με ένα νέο πρόγραμμα που αν εφαρμοστεί στην πράξη, οδηγεί στην συνέχιση και διεύρυνση της κοινωνικής καταστροφής και στην πλήρη αποδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.
 Είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητηθεί λύση, έξω από το πλαίσιο της λιτότητας και του ευρωπαϊκού ιερατείου, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στήριξη των λαϊκών αναγκών και αναπτυξιακή προοπτική.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget