Ζητείται αντιπολίτευση..., αναγνώστης αρθρογραφεί

Η χώρα σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, με ορατό το ενδεχόμενο ενός καταστρεπτικού GREXIT  Όλοι το ξέρουμε,όλοι το βλέπουμε και όλοι για το αύριο αγωνιούμε.Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, η κυβέρνηση, αν ή ίδια δε βρίσκεται σε σύγχυση για το τι δέον γενέσθαι-συμφωνία ή ρήξη-σίγουρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ανεδαφικές προεκλογικές της δεσμεύσεις και, βεβαίως,με τις σ΄ αυτές εμμένουσες του ΣΥΡΙΖΑ συνιστώσες, που καθιστούν δυσχερή τη με τους θεσμούς (ποιους θεσμούς, τους τροϊκανούς δηλαδή), διαπραγμάτευση.

Είπα,ξείπα και πάλι από την αρχή,αρκεί η κομματική ενότητα να μη διαταραχθεί και η εξουσία χαθεί. Το ενδεχόμενο της αριστερής παρένθεσης πολύ τους απασχολεί.
Με αυτά και με αυτά οι εταίροι μάς έχουν, πια, σιχαθεί και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί αύριο, κιόλας, να συμβεί.Ας ελπίσουμε ότι,μετά την ανασυγκρότηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, θα επικρατήσει σύνεση και λογική και αυτή η πολυπόθητη αμοιβαία επωφελής συμφωνία,σύντομα, θα επιτευχθεί.
Πέραν τούτων, όμως, πρέπει να επισημανθεί και η αναιμική της αντιπολίτευσης παρουσία και, ιδία, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με άλλα λόγια ζητείται αντιπολίτευση!
Δυστυχώς,στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, η αξιωματική αντιπολίτευση δε έχει την εντός και εκτός βουλής επιβαλλόμενη παρουσία.
Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος της Ν Δ,ο Αντώνης Σαμαράς, δεν δείχνει τη γνωστή του αγωνιστικότητα και τα λοιπά του κόμματος στελέχη που αναλαμβάνουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο,έχουν κουράσει.Όσο και να προσπαθούν,δεν πείθουν.
Είναι φανερό, λοιπόν, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται αλλαγές.΄Εχει, εκ των πραγμάτων, ξεπεραστεί και ιδεολογικά και οργανωτικά. Πρέπει, άμεσα, να αυτοπροσδιοριστεί, σε νέες βάσεις να οργανωθεί και, με νέες ιδέες, με νέα πρόσωπα, δυναμικά μπροστά να βγει,  στο βασικό του ρόλο ουσιαστικά να  ανταποκριθεί,κάτι που η σημερινή συγκυρία απαιτεί.Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση σε τεντωμένο σχοινί να ακροβατεί και η αξιωματική αντιπολίτευση απλά να παρακολουθεί.
 Κύριε Σαμαρά,πάρτε πρωτοβουλίες, τώρα,όσο είναι νωρίς,για το καλό του τόπου. Και αν ακόμη πιστεύετε στην αριστερή παρένθεση,θα περιμένετε να διαχειριστείτε τη δραχμή? Αν είναι δυνατόν! Ώρα,λοιπόν, μεγάλης ευθύνης και ανάληψης πρωτοβουλιών.
 Από την άλλη πλευρά,τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης,έχουν τα θετικά τους, έχουν,βεβαίως, και τα αρνητικά τους και,με βάση την εκλογική τους δύναμη, δεν θα περίμενε κανείς πολλά περισσότερα από αυτά.
 Το βάρος,ως εκ τούτου, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση,γιατί σε μια ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων,με ολέθριες για την οικονομία της χώρας συνέπειες, θα έχει και αυτή μερίδιο ευθύνης.
 Εδώ, θα προσθέσω ότι, αναφερόμενος στην άσκηση αντιπολίτευσης, εννοώ σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση , εντός των ορίων των συμφερόντων του λαού και του έθνους,γιατί όπως είχε πει και ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος,τα πολιτικά κόμματα είναι οργανισμοί υπευθύνου δράσεως και δημιουργίας και όχι ανέτου κριτικής και δημαγωγίας.

 Ώρες ευθύνης για όλους.
 Αναγνώστης


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget