Self-test: Πάνω από 250 μαθητές και καθηγητές θετικοί στον κορωνοϊό

 Συνολικά 258 μαθητές και εκπαιδευτικοί που υποβλήθηκαν σε self-test έχουν δηλώσει ήδη στη σχετική πλατφόρμα ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας από αύριο Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Παιδείας,

 ....σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις 8 π.μ. το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα 136 μαθητές είχαν δηλώσει θετικοί στην Covid-19, ενώ τα αρνητικά δείγματα ανέρχονται σε 55.878.

 Ως προς το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, θα θετικά self-tests ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 122 και τα αρνητικά σε 22.995.

 Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, δεδομένου ότι οι μαθητές Λυκείων ανέρχονται σε 254.351 (239.736 στα δημόσια, 14.615 στα ιδιωτικά Λύκεια κατά τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ), έχει καταθέσει στη σχετική πλατφόρμα το αποτέλεσμα του self-test το 22% εξ αυτών. Κατά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι καθηγητές ανέρχονται σε 23.652 (21.736 στα δημόσια, 1.916 στα ιδιωτικά).

 Από τις 8 π.μ., σε σύνολο 84.131 καταχωρισμένων αποτελεσμάτων, παρατηρείται χαμηλή θετικότητα (0,3%) και προέκυψαν 258 δυνητικά νοσούντες, σημείωναν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

 Πηγές του υπουργείου ανέφεραν νωρίτερα πως, με αυτόν τον τρόπο, εντοπίστηκαν μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο.

 Το επαναληπτικό τεστ θα είναι rapid σε κρατική δομή. Εάν βγει αρνητικό, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μεταβούν στο σχολείο.

 Σημειώνεται ότι από σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self-tests, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

 Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ για την Covid-19 (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η επαναλειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου να γίνει με ασφάλεια.

θετικοί στον κορωνοϊό

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget