Το bullying δεν προκαλεί μόνο φόβο !!

 
Το φαινόμενο του εκφοβισμού έχει βαθύτερες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, προειδοποιούν οι επιστήμονες, καθώς συνδέουν το bullying που υφίστανται στο σχολείο παιδιά με ψυχικά προβλήματα στην ενήλικη ζωή τους και προβλήματα βάρους.

Ο εκφοβισμός στην κρίσιμη παιδική ηλικία δεν είναι ένα αθώο αστείο ή ένα τελετουργικό μύησης, αναπόσπαστο μέρος της ενηλικίωσης ενός ατόμου, αλλά κάτι που αφήνει σοβαρά και μακροπρόθεσμα σημάδια, τονίζουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Lancet Psychiatry, η ανάλυση στοιχείων σχετικών ερευνών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία δείχνει ότι το bullying παιδιών από συνομηλίκους τους στο σχολείο έχει σαφείς μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία αργότερα ως ενήλικες. Μάλιστα τα παιδιά που είχαν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού είχαν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα άγχους και κατάθλιψης απ’ ότι παιδιά θύματα κακοποίησης!
 Παράλληλα, νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.234 σπουδαστές στο Κεμπέκ του Καναδά δείχνει ότι το αίσθημα ανασφάλειας στην γειτονιά και το σχολείο συνδέεται με την περιορισμένη φυσική δραστηριότητα εκ μέρους παιδιών που γίνονται συχνά στόχος bullying, με αποτέλεσμα προβλήματα βάρους ακόμη και παχυσαρκία. Αντίθετα με τα παιδιά που αισθάνονται ασφαλή στο σχολείο και στο παιχνίδι, τα θύματα εκφοβισμού επιλέγουν να μην εκτίθενται πολύ «εκεί έξω» υιοθετώντας ένα πιο «κλειστό» τρόπο ζωής, πιο καθιστικό και με περισσότερο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη. Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα, επισημαίνει η Δρ. Τρέισι Μπαρνεττ από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, είναι ότι οι νταήδες προτιμούν για στόχο τους τα εύσωμα ή υπέρβαρα παιδιά, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο…


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget