Ανέλαβαν Στουπής και Ζανιάς στον ΕΛΓΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του Οργανισμού η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., από την απελθούσα Διοίκηση των κ.κ. Έξαρχου Βασίλειου, Προέδρου και Μποτού Αργύριου, Αντιπροέδρου, στη νέα των κ.κ. Στουπή Νικόλαου και Ζαννιά Αθανασίου αντίστοιχα.Στην πρώτη του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μεταξύ  άλλων αποφάσισε :

 Με σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού να διασφαλίσει ποσό ύψους έως 30 εκατομμ. Ευρώ για την καταβολή εντός του Μαΐου των προγραμματισμένων αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες για ζημιές των παρελθόντων ετών, όπου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.
Την παράταση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς των παραγωγών έτους 2014, η οποία έληξε την 31-03-2015, έως την 31-07-2015, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Ο Νίκος Στουπής  κατάγεται από την Εύβοια και είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς.
Ο Θανάσης Ζαννιάς είναι οικονομολόγος, συνταξιούχος του ΟΤΕ και κατάγεται από τον Ορχομενό.
 Με την ολοκλήρωση της θητείας μου στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ ΕΛΓΑ αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ από καρδιάς στους πραγματικούς μετόχους του συστήματος ασφάλισης της  αγροτικής  παραγωγής στη χώρα μας, που δεδομένης της απουσίας της Πολιτείας, είναι μόνο οι  ασφαλισμένοι μας  αγρότες– κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μου του Οργανισμού.
 Υπηρέτησα από τη θέση του Αντιπροέδρου το  υποχρεωτικό  σύστημα  ασφάλισης ΕΛΓΑ επί 27 μήνες, έχοντας το «αρνητικό προνόμιο» να γνωρίζω πολύ καλά πριν την έλευσή μου στη  θέση αυτή τις  αδυναμίες του συστήματος, τις ελλείψεις του Οργανισμού, την  ανάγκη για θεσμικές  αλλαγές σε επίπεδο ασφαλιστικής πολιτικής,θεσμικού πλαισίου ασφαλιστικών διαδικασιών, αλλά και οργανωτικής διάρθρωσης και δομής του Οργανισμού ΕΛΓΑ.
Οι συνθήκες  συγκυβέρνησης  της  πολιτικής  ηγεσίας  του ΥΠΑΑΤ, αλλά  και  οιγενικότερες  οικονομικές συνθήκες της χώρας δεν επέτρεψαν την υλοποίηση τέτοιων θεσμικών  αλλαγών,   παρ’ όλο που  είναι  άμεσα απαραίτητες, είναι  απαίτηση  των ασφαλισμένων αγροτών, αλλά είναι και εφικτές μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής του νέου συστήματος ασφάλισης μέσω του Ν.3877/2010. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη για το  θέμα των  θεσμικών αλλαγών και στο βαθμό που μου αναλογεί την αναλαμβάνω πλήρως απέναντι στους ασφαλισμένους αγρότες-κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενουςτου Οργανισμού.
 Καλώ  τους ασφαλισμένους  αγρότες – κτηνοτρόφους  να συνεχίσουν  να προασπίζονται  το υποχρεωτικό, αυτοδίκαιο σύστημα ασφάλισης  στη χώρα μας,ζητώντας πάντα βελτίωση  των  όρων  και  των διαδικασιών  του, επέκταση  των ασφαλιζόμενων  κινδύνων  εντός του  οικονομικού πλαισίου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι είναι το σύστημα που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της ελληνικής γεωργίας.
Καλώ τους ασφαλισμένους  αγρότες - κτηνοτρόφους να απαιτήσουν την υλοποίησητων  σχετικών  μέτρων  5 και 17 του νέου ΠΑΑ 2014-2020, που δίνουν τη δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να αντλήσει  χρηματοδοτική  συνεισφορά από πόρους της Αγροτικής Ανάπτυξης  ύψους  245 εκ. €  συνολικά  για τη νέα προγραμματική περίοδο, για δράσεις ασφάλισης  και πρόληψης κινδύνου,  με αποδέκτες  πάντα τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.
Καλώ  τέλος τους  συναδέλφους  μου  εργαζομένους του ΕΛΓΑ  να συνεχίσουν να υπηρετούν  το σύστημα ασφάλισης κυριολεκτικά με αυταπάρνηση, βελτιώνοντας συνεχώς τις  παρεχόμενες υπηρεσίες στους αγρότες μας, συμμετέχοντας ενεργά  στην υλοποίηση  των ανωτέρω αναφερόμενων δυνατοτήτων χρηματοδότησης δράσεων και να   είναι βέβαιοι ότι αυτή η προσπάθεια είναι ουσιαστικά ο ακρογωνιαίος λίθος στο «αίσθημαασφάλειας» του πρωτογενούς τομέα, που αυτονόητα πρέπει να προσδίδει ένα σύστημα ασφάλισης, συμμετέχοντας εν  τέλει ουσιαστικά  στην  προσπάθεια  της χώρας για οικονομική ανάταξη μέσω του πρωτογενούς τομέα.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας και εύχομαι σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
  
Ευχαριστώ ειλικρινά
 Αργύριος Μποτός
 Αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget