Η μάχη για τα τρόφιμα είναι η μάχη για την επιβίωση



http://thivarealnews.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%92%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%9D
Η Ελλάδα έχει να θυμάται πολλές ανάλογες στιγμές. “Σε δύσκολους και πάλι καιρούς ανέχειας πριν στην Ελλάδα «κυριεύσει» η... πλαστή ευδαιμονία Σκηνές μετά από ένα χτύπημα του Εγκέλαδου, όπου στους σεισμόπληκτους μοιράζονταν τρόφιμα και ρούχα.” Για αυτό και οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν τις περασμένες ημέρες στις λαϊκές αγορές του Κολωνού, του Περιστερίου και αλλού, δεν φάνηκαν καθόλου “ξένες”.
Και παρά την “αγριότητα” της εικόνας ίσως ακόμη να υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως την ανάγκη όλου αυτού του κόσμου να προμηθευτούν τρόφιμα, έστω και αυτά τα λίγα που μοίραζαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.
 Κάποιοι μίλησαν για εικόνες ντροπής. Μα ήταν ντροπή, η ανάγκη των ανθρώπων να φτάσουν στα τρόφιμα; Ντροπή αποτελούν οι εικόνες που ζήσαμε και ζούμε στην Αθήνα για τους κυβερνώντες του και τους- μαέστρους του μνημονίου. Εάν τραβήξει κανείς το παραβάν πίσω από το success story που «στήνεται», την λεγόμενη «αλλαγή του κλίματος» στην Ελλάδα, θα δει ένα λαό που πραγματικά υποφέρει.
 Που πεινάει, που αγωνιά και λυγίζει από τις αντιλαϊκές πολιτικές των σκληρών μέτρων, της αδίστακτης και ληστρικής φορολογίας. Που δεν έχει να αγοράσει ψωμί για τα παιδιά του, που δεν έχει να αγοράσει τα φάρμακα του, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και να μείνει στο δρόμο. Ένα κόσμο που αγωνιά για την επιβίωση του, που έχει απωλέσει τα δικαιώματά του για έργασία, για υγεία, για παιδειά.
 Και αυτό δεν είναι μία εικόνα στις χίλιες. Είναι το 80% των Ελλήνων, που ακόμη και αν δεν έμειναν άνεργοι ή άστεγοι κοιμούνται και ξυπνούν με αυτό τον φόβο. Αυτή n σκληρή πραγματικότητα του δράματος εκατομμυρίων Ελλήνων που, κυριολεκτική όπως και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν συγκινεί ούτε το Μαξίμου, ούτε τα κόμματα και φυσικά ούτε τους δανειστές μας. Και τώρα που ζητάνε την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν θα μπουν και πάλι στη διαδικασία να ακούσουν το λαό και τις ανάγκες του, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις συνέπειες του μνημονίου και της αδιέξοδης πολιτικής. Θα ζητήσουν την ψήφο του μοιράζοντας μερικά εκατομμύρια μέρισμα, το οποίο μετά από λίγο καιρό θα το πάρουν πίσω μέσω της φορολογίας διπλό και τριπλό.
 Για αυτό πρέπει κανείς να κρατήσει στο μυαλό τις εικόνες από τον Κολωνό, το Περιστέρι ή τη Θεσσαλονίκη όχι ως εικόνες μοναδικές αλλά πραγματικές και καθημερινές, που αντικατοπτρίζουν την απελπισία του κόσμου.
  

Danioliptes.gr

success story

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget