Στα τάρταρα η ερωτική επιθυμία των Ελλήνων



 Λίγο η οικονομική κρίση λίγο το πολύ ψωμί αλλά και η έλλειψη σιδήρου εξαιτίας των αλλαγών της διατροφικής συμπεριφοράς έχει σαν συνέπεια ένα στα τρία ζευγάρια να μην έχει όρεξη για σεξ!Οι ειδικοί επιστήμονες ψάχνοντας τις αιτίες για την χαμένη ερωτική επιθυμία αναφέρουν ότι εκτός από τις βιολογικές ή παθολογικές καταστάσεις υπάρχουν και οι καθημερινές αιτίες οι οποίες μπορεί να διαλύσουν την διάθεση για σεξ.Η υπερβολική κατανάλωση άσπρου ψωμιού,  η  έλλειψη  σιδήρου  στον οργανισμό, οι δίαιτες αστραπή αλλά και  ο σωματότυπος  θεωρούνται  από τους ειδικούς οι κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση του προβλήματος.

πολύ ψωμί
 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η  δρ. Έλεν Μποντ, από την Βρετανική Διαιτητική Εταιρεία  η οποία επισημαίνει ότι  η υπερβολική κατανάλωση άσπρου ψωμιού και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί να «βουλιάξει» την ερωτική επιθυμία.
Και αυτό όπως εξηγεί  ''τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν πολύ γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται με κατακόρυφη πτώση της ενεργητικότητας, με συνέπεια να μην έχει κανείς ενέργεια για να κάνει σεξ»
ανεπάρκεια σιδήρου
 Μία στις τέσσερις γυναίκες εκτιμάται ότι δεν καταναλώνει επαρκείς ποσότητες σιδήρου μέσω της διατροφής της με συνέπεια  η έλλειψη  σιδήρου να στέλνει στα τάρταρα  την ερωτική επιθυμία επισημαίνει  η δρ Ράντα Μονγκίλ, ειδικός σε θέματα σεξουαλικής υγείας από το Δυτικό Λονδίνο. «Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μειώνουν την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματος και έτσι ελαττώνουν την ενεργητικότητα», εξηγεί. «Όταν όμως νιώθει κανείς εξάντληση, το σεξ είναι προφανώς το τελευταίο που τον απασχολεί».
Δίαιτες-αστραπή
«Πολλές γυναίκες προσπαθούν να αδυνατίσουν για να είναι πιο ελκυστικές, αλλά εάν χάσουν γρήγορα βάρος μπορεί να πλήξουν την ερωτική τους ζωή», προειδοποιεί η οικογενειακή γιατρός δρ Σάρα Μπριούερ. «Και αυτό, διότι η απότομη απώλεια βάρους διαταράσσει τις ορμόνες ή ακόμα και τη γονιμότητα».
 Σε τέτοιες περιπτώσεις, «ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού, διότι νομίζει ότι λιμοκτονεί και έτσι ελαττώνονται η ερωτική επιθυμία και οι άλλες λειτουργίες που προορίζονται για τεκνοποίηση, διότι ένα μωρό δεν μπορεί να επιζήσει σε περιβάλλον λιμοκτονίας».
  «μήλο»
 Η αυξημένη περίμετρος μέσης, που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν σε όσους έχουν σώμα στρογγυλό σαν μήλο, ελαττώνει την ποσότητα μιας πρωτεϊνης που λέγεται SHBG και παράγεται από το ήπαρ, κατά τον δρα Μαρκ Βάντερπαμπ, ενδοκρινολόγο στο Νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου. Η πρωτεϊνη αυτή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία, διότι προσκολλάται στα μόρια της τεστοστερόνης και την μεταφέρει σε όλο το σώμα. Δίχως αυτήν, η συγκέντρωση της τεστοστερόνης ελαττώνεται – και μαζί της, η ερωτική επιθυμία.
 αλκοόλ
Το πολύ αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει παροδική στυτική δυσλειτουργία στους άντρες, και απώλεια αισθητικότητας και στα δύο φύλα.
 Οι ερευνητές συμπεραίνουν πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τα επίπεδα ορισμένων χημικών ουσιών του εγκεφάλου που επηρεάζουν την ψυχική διάθεση και τις αποδόσεις στο σεξ.


http://www.iatropedia.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget