Νέα σεισμική δόνηση πριν από λίγο



Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο αισθητή, στην Θήβα. Ο Σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:05 στον υποθαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού Κόλπου.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 57χλμ. βορειοδυτικά των Αθηνών, 29χλμ. βορειοανατολικά της Κορίνθου και 15χλμ. δυτικά των Βιλλίων.
Σύμφωνα με το Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10χλμ.Το Γερμανικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ.

επίκεντρο του σεισμού που "ξύπνησε" την Αττική, προσδιορίζεται στην περιοχή των Αλκυονίδων νήσων, εκεί που το Φεβρουάριο του 1981 είχε σημειωθεί ο καταστροφικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ...


Πανικό και ανησυχία όμως, προκάλεσε στους κατοίκους του Καπαρελίου και της παραλίας του Αγ. Βασιλείου, όπου προηγήθηκε βουητό και ακολούθησε η σεισμική δόνηση , ιδιαίτερα αισθητή  στην περιοχή..
 «Ανησυχήσαμε  πολύ, γιατί ο  σεισμός ήταν πάρα πολύ δυνατός , μάθαμε μετά πως το  επίκεντρο ήταν μεταξύ Καπαρελίου και Αγ. Βασιλείου, προηγήθηκε έντονο βουητό και ακολούθησε ο σεισμός» περιγράφει ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών Π. Ζερικιώτης, που έσπευσε αμέσως σε Καπαρέλι, παραλία Αγ. Βασιλείου, Λεύκτρα Πλαταιές, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα…
 «Ευτυχώς, ο σεισμός δεν ήταν μεγάλης διάρκειας, γι΄ αυτό και δεν είχαμε ζημιές» επισημαίνει ο κ. Ζερικιώτης, ο οποίος επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, πλην όμως, πληροφορήθηκε ότι καμία ανακοίνωση δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί επί του παρόντος, καθώς αναμένουν την εξέλιξη του φαινομένου…
 Έξω από το Καπαρέλλι πάντως, στην διαδρομή προς την παραλία του Αγίου Βασιλείου, όπου είχε δημιουργηθεί το ρήγμα 14 χιλιομέτρων κατά τον σεισμό του 1981 και στο σημείο που βλέπετε στην φωτο, έχει φθάσει σεισμολογικό συνεργείο, που παρακολουθεί τις δραστηριότητες του ρήγματος!


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget