Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ



Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, καθώς αίρονται και τα τελευταία «εμπόδια», μετά τον συμψηφισμό οφειλών της ΕΥΔΑΠ και του Δημοσίου, καθώς και τις περικοπές στο εφάπαξ των 2.478 υπαλλήλων.Ειδικότερα, τον συμψηφισμό οφειλών της ΕΥΔΑΠ και του Δημοσίου προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών και Τουρισμού στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ.
Συγκεκριμένα, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τον προσδιορισμό με Κοινή Υπουργική Απόφαση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ από έργα υποδομής, κατασκευής έργων ύδρευσης ΝΠΔΔ, κατασκευής και συντήρησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κ.λπ., καθώς και μη φορολογικών οφειλών της ΕΥΔΑΠ προς το Δημόσιο.

Τυχόν οφειλές που θα προκύψουν θα καλυφθούν από ειδική πίστωση που υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Με άλλη διάταξη στην ίδια τροπολογία καταργούνται η επιτροπή που ασκεί την διαχείριση του λογαριασμού εφάπαξ του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ και παύει η υποχρέωση του Δημοσίου να καλύπτει εφεξής το έλλειμμα του λογαριασμού αυτού.
Με τον ισχύοντα νόμο προβλέπεται ότι εάν υπάρξει έλλειμμα του λογαριασμού εφάπαξ των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, που θα αφορά το προσωπικό που υπηρετούσε έως τον Οκτώβριο του 1999, θα εξυπηρετείται από το Δημόσιο τέλος κάθε χρονιάς, απολογιστικά.
Η κατάργηση της συγκεκριμένης νομικής υποχρέωσης αναπόφευκτα θα προκαλέσει το κλείσιμο του λογαριασμού και απώλειες στις εισφορές των εργαζομένων.
Όσον αφορά την τιμή του νερού, τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος θα ελέγχουν και θα ρυθμίζουν την τιμή του νερού μετά τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των εταιριών ύδρευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προστασία των καταναλωτών.


ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget