Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Βοιωτίας για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό



«Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο απ’ το χέρι,μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι»,  Μπρεχτ
 
Έχουμε φτάσει στα μισά της σχολικής χρονιάς και τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας και βέβαια στα σχολεία της Βοιωτίας καλά κρατούν.
 Η πολιτική της ακραίας λιτότητας εφαρμοζόμενη στην Εκπαίδευση οδηγεί σε 2000 κενά (σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας 1600)  στα τέλη Ιανουαρίου 2013. Συγχρόνως, ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι υπάρχουν μόνο 124 πιστώσεις αναπληρωτών.
 Σήμερα,  στη ΔΔΕ Βοιωτίας έχουμε 34 ολόκληρα κενά - από αυτά 19 κενά τεχνικών ειδικοτήτων  - και επιπλέον 73 ώρες σε διάφορες ειδικότητες. 
 Τελείωσε το 1ο τετράμηνο και μαθητές των ΕΠΑΛ Αλιάρτου και Σχηματαρίου δεν έχουν διδαχτεί καμία ώρα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (θα εξεταστούν με ίσους όρους;) καθώς και 2 τμήματα της ΕΠΑΣ Λιβαδειάς δεν έχουν διδαχτεί καμία ώρα σε βασικά μαθήματα ειδικότητας για το πτυχίο (θα πάρουν πτυχίο;)

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας αφού συζήτησε με τα 15μελή μαθητικά συμβούλια και τους Συλλόγους Διδασκόντων της ΕΠΑΣ Λιβαδειάς και του ΕΠΑΛ Αλιάρτου, συμμετείχε στις διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν:  α) στη ΔΔΕ Βοιωτίας, όπου έγινε συνάντηση με το Δ/ντή Δ.Ε. Βοιωτίας κ. Τσούρα και β) στην ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, όπου έγινε συνάντηση με το Περιφ/κό Δ/ντή κ. Παλιαλέξη.
Οι μαθητές στην προσπάθειά τους να δημοσιοποιήσουν το εκρηκτικό πρόβλημα που δημιουργείται –πλέον- από την έλλειψη εκπαιδευτικών, έκαναν παρέμβαση στους Δήμους Λιβαδειάς και Αλιάρτου, στον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σχολικό συγκρότημα της ΕΠΑΣ Λιβαδειάς και συγκέντρωση - πορεία διαμαρτυρίας στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία.
 
Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας στέκεται δίπλα στους μαθητές που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη ΜΟΡΦΩΣΗ και στηρίζει τις διεκδικήσεις τους,

με αίτημα: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΕΝΕΣ»

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget