Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Θήβας και φορείς της πόλης

 
Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Θήβας και φορείς της πόλης, στη διάρκεια της επίσκεψης του, το μεσημέρι της Παρασκευής, για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νάγια Ρεμούνδη παρέδωσε στον Υπουργό επιστολή με τα αιτήματα 31 φορέων της Θήβας που ζητούν στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνομιλώντας με τους διαμαρτυρόμενους αντέκρουσε υποστηρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου παρουσιάζει αύξηση κατά 64% σε σχέση με το 2019, οι γιατροί είναι περισσότεροι και η αξιολόγηση από τους ασθενείς, για το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών, υψηλή.

Στη συνέχεια εγκαινίασε το ΤΕΠ στο οποίο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακαίνιση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός συνολικής επιφάνειας περίπου 700 τ.μ.. Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν εκτεταμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθώς και αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με στόχο τη λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση του Τμήματος.

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

 «Η Θήβα είναι μια πόλη ιστορική και την τιμούμε γι΄ αυτό. Σήμερα, είμαστε εδώ ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο έργο για το οποίο σχεδόν διπλασιάσαμε τον αρχικό του προϋπολογισμό. Για ποιο λόγο; Γιατί λέω αφού είπαμε να το κάνουμε, ας γίνει σωστά. Δεν κάναμε απλώς όπως λένε καμιά φορά οι πολιτικοί μου αντίπαλοι «σοβατίσματα και ψευδοροφές», αλλά αλλάξαμε τη διαρρύθμιση, τη ροή των ασθενών, τις θέσεις των γιατρών, έτσι ώστε να περιμένει ο κόσμος λιγότερο και να είναι η αναμονή πιο γρήγορη. Στο σύστημα της αυτοαξιολόγησης, όπου έχουμε θεσπίσει το νοσοκομείο εδώ έχει πάρει 4,22 με άριστα το 5. Όχι από εμάς, από τους ασθενείς του. Μας έχουν επισημάνει και μερικά προβλήματα αλλά σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι που τελικά νοσηλεύτηκαν σε αυτό νοσοκομείο έφυγαν πολύ ευχαριστημένοι. Και αυτό σημαίνει ότι στην τοπική κοινωνία, μεταφέρουν ένα κλίμα ότι τελικά το νοσοκομείο λειτουργεί. Και ότι αν φτάσεις εδώ, θα εξυπηρετηθείς. Και αυτό από μόνο του είναι μεγάλο πράγμα. Στο προσωπικό του νοσοκομείου και την διοίκηση, αξίζουν συγχαρητήρια γιατί ναι, 4,22, είναι ένα από τα υψηλότερα σκορ στο σύστημα αυτοαξιολόγησης που έχω δει στην Ελλάδα και θέλω ως Υπουργός Υγείας, ιδιαίτερα να τους συγχαρώ για αυτό. Επίσης να πω, επειδή οι πόροι του συγκεκριμένου έργου ήταν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ότι καταφέραμε και ολοκληρώσαμε όλα τα έργα, ότι πετύχαμε τους στόχους μας, ότι είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και αυτό ούτε αυτονόητο ούτε δεδομένο ήταν».

 Πριν τη Θήβα ο Α. Γεωργιάδης εγκαινίασε τα ανακαινισμένα Κέντρα Υγείας Διστόμου και Αλιάρτου.

 Στο Κέντρο Υγείας Διστόμου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης, στο πλαίσιο έργου συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν την αναβάθμιση του κτιρίου, την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων και των χώρων υγιεινής, τη δημιουργία Ιατρείου Χρονίων Νοσημάτων και τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ, νέο σύστημα ψύξης-θέρμανσης και συστήματα πυρασφάλειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες και στον περιβάλλοντα χώρο.

https://siriosfm.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget